cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Indland

Overmodige mænd dør i drukneulykker

Rådet for Større Badesikkerhed: Mænd er overmodige og accepterer ikke de fysiske begrænsninger, der er en del af det at blive ældre.
10. august 2018 kl. 08:21 Af Citathistorie

Annonce

"58-årig mand druknet: Blev fundet livløs i vandet." "En 60-årig mand er druknet ved en badeulykke på Bandholm Havn på Lolland." "74-årig mand druknet under badetur på Anholt."

Sådan lyder blot nogle få af de mange overskrifter i danske medier, der de seneste måneder har berettet om personer, som er druknet i dansk farvand. Netop ulykker som disse er, hvad man også vil huske sommeren 2018 for, siger Sven Hedegaard, formand for Rådet for Større Badesikkerhed, til Kristeligt Dagblad.

For indtil videre er 39 personer druknet i dansk farvand i år, hvoraf fem er blevet genoplivet, og selvom der fortsat er knap fire måneder tilbage af året, er det samlede antal druknede allerede på niveau med hvert af de foregående hele år.

- Det er trist, at så mange allerede er druknet i år. Det er jo ganske enkelt et resultat af, at det gode vejr har lokket rekordmange i vandet, siger Sven Hedegaard.

Han påpeger, at størstedelen af de druknede er mænd. Ud af de 39, der i år er druknet, er 31 mænd. Samtidig er det især midaldrende og ældre, der er mest udsat. 29 ud af de 39 druknede er således over 40 år.

- De er overmodige og accepterer ikke de fysiske begrænsninger, der er en del af det at blive ældre. Det er ikke, fordi mænd er dårligere end kvinder til at svømme, men de er bare mere tilbøjelige til for eksempel at svømme længere ud. Grundlæggende tænker mænd nok ikke så meget over, hvor farligt havet også kan være, siger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

Annonce