cookie-og-privatlivspolitik
Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at det igen er sikkert at åbne for besøg på sygehusene. (Arkivfoto)
Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at det igen er sikkert at åbne for besøg på sygehusene. (Arkivfoto)
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Indland

Patienter på sygehuse kan igen få flere besøg

Besøgsrestriktionerne på sygehusene er udløbet, og der er ingen grund til at forlænge, oplyser styrelse.
15. april 2021 kl. 09:47 Af Ritzau

Der er godt nyt til patienter på landets sygehuse, som ønsker besøg af deres nære og pårørende.

De restriktioner, der har holdt sygehuse lukket for langt de fleste besøg, er udløbet. Og Styrelsen for Patientsikkerhed vurderer, at der ikke er grund til at forlænge dem.

Styrelsen oplyser, at restriktionerne er ophævet gældende fra i dag, torsdag. Dog med undtagelse af hospitalerne i Herlev og Hvidovre.

Der har siden efteråret været besøgsrestriktioner på sygehusene grundet frygt for spredning af coronasmitte. Det har betydet, at patienter som udgangspunkt kun måtte få besøg af én pårørende.

Styrelsen for Patientsikkerhed har i forbindelse med, at påbuddene om restriktionerne udløber, vurderet, at der ikke længere er sundhedsfagligt grundlag for at have generelle påbud om besøgsrestriktioner på sygehusene.

Annonce

Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, forklarer, at det er en faglig vurdering, som er grunden til, at der igen må komme flere besøgende.

- Vi er i en helt anden situation end i efteråret. Vi har lave smittetal, en epidemi under kontrol. Samtidig har vi fået vaccineret de ældste og mest sårbare borgere og en stor del af personalet i sundhedsvæsenet.

- Når vi sammenholder det med, at det er en psykisk belastning at være indlagt og ikke kunne få besøg af sine nærmeste, mener vi, at det er fuldt fagligt forsvarligt at genåbne for besøg på landets hospitaler, siger hun.

Hun påpeger, at der kan komme nye påbud, hvis smittesituationen ændrer sig og kræver det.

Der gælder stadig de almindelige retningslinjer - som i resten af samfundet - om at holde afstand, have god hygiejne og ikke være for mange samlet.

Annonce

Enkelte sygehuse må dog vente med at åbne for besøg.

På grund af smittesituationen på Københavns Vestegn får Herlev Hospital og Hvidovre Hospital forlænget deres påbud om besøgsrestriktioner. De gælder indtil 12. maj og vurderes løbende.

- De har incidenstal i deres optagelsesområde, som vedvarende har været høje. Så der er altså en vis risiko for at bringe smitte ind på hospitalet.

- Men vi følger situationen løbende. Vi ophæver det selvfølgelig inden 12. maj, hvis der er grundlag for det, siger Anette Lykke Petri.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

Annonce

ANNONCE