cookie-og-privatlivspolitik
CureVac-vaccinen bliver sandsynligvis taget ud af det danske vaccineprogram. Der er en opdateret vaccinekalender på vej. (Arkivfoto)
CureVac-vaccinen bliver sandsynligvis taget ud af det danske vaccineprogram. Der er en opdateret vaccinekalender på vej. (Arkivfoto)
Foto: Jeroen Jumelet/Ritzau Scanpix

Indland

Professor kalder CureVac-vaccine uinteressant for Danmark

Vaccinen kan måske tages op igen, hvis den danske befolkning skal revaccineres på et tidspunkt, siger forsker.
17. juni 2021 kl. 15:36 Af Ritzau

CureVac-vaccinen er med en foreløbig effektivitet på 47 procent ikke interessant i forhold til det danske vaccineprogram.

Det mener Camilla Foged, der er professor i vaccinedesign ved Københavns Universitet.

- Det er meget skuffende og brandærgerligt, at den ikke virker bedre end 47 procent, siger Camilla Foged.

Hun mener, at en coronavaccine bør have en en langt højere effektivitet for at være interessant for det danske vaccinationsprogram.

- Vi skal op i noget, der hedder 80 procent, før det er interessant, siger Camilla Foged.

Annonce

Effektiviteten ved vacciner måles ved, hvor meget mindre risikoen for at blive syg blandt en gruppe af vaccinerede er i forhold til en lignende forsøgsgruppe, der får placebo.

Det er især svært for nye vacciner at komme på banen, fordi de skal konkurrere med Pfizer og BioNTechs vaccine samt Moderna-vaccinen, hvor begge har en effektivitet på over 90 procent.

CureVac-vaccinen er blevet testet for flere coronavarianter og i flere geografiske områder end Moderna- og Pfizer/BioNTech-vaccinerne.

Dermed kan man heller ikke direkte sammenligne resultaterne for de forskellige vacciner, siger Camilla Foged.

Camilla Foged peger på, at CureVac-vaccinen måske kunne blive relevant igen, når befolkningen eventuelt på et tidspunkt skal have en revaccination.

Annonce

CureVac oplyste onsdag aften, at de foreløbige resultater af selskabets vaccine mod covid-19 ikke mødte "de statistiske succeskriterier".

Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, har flere gange sagt, at de danske myndigheder ikke længere forventer, at vaccinen fra CureVac bliver en del af det nuværende vaccinationsprogram i Danmark.

Der er en opdateret vaccinationskalender på vej, oplyser han.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE