cookie-og-privatlivspolitik
Mandag 12. april vil Region Hovedstaden ved en storskalavaccination vaccinere over 30.000 borgere på syv vaccinationscentre. (Arkivfoto)
Mandag 12. april vil Region Hovedstaden ved en storskalavaccination vaccinere over 30.000 borgere på syv vaccinationscentre. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland

Region Hovedstaden vil mandag vaccinere 30.000 borgere

30.000 borgere i Region Hovedstaden vil få coronavaccinen mandag. Det skal ske ved en storskala-vaccination.
08. april 2021 kl. 17:48 Af Ritzau

Mandag den 12. april skal vaccinationssystemet i Region Hovedstaden tryktestes. Vaccinationscentre og praktiserende læger i regionen vil forsøge at vaccinere over 30.000 borgere ved en såkaldt storskala-vaccination.

Det skriver regionen i en pressemeddelelse. Også landets andre regioner vil teste deres vaccinationssystemer mandag med en forøgelse af antallet af vaccinationer på en enkelt dag.

Vaccinationscentrene i Region Hovedstaden er klar til testen, lyder det fra Helene Bliddal Dørssing, konstitueret vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab.

- Vi udvikler hele tiden arbejdsgangene i vaccinationscentrene, og jeg glæder mig til, at vi igen skal afprøve det i stor skala.

- Regionen har syv vaccinationscentre, og vi deler erfaringer på tværs af centrene, både hvad angår kommunikation, afvikling af kø, tekniske udfordring, indretning af lokaliteter, siger Dørssing i pressemeddelelsen.

Annonce

Det er første gang, at alle regionens vaccinationscentre er med i en storskala-vaccination. Et nyt lokalt vaccinationssted i Helsingør Kommune tages i brug på dagen for storskala-vaccinationen.

Borgerne, som møder op ved vaccinationscentrene på mandag, vil blive tilbudt coronavaccinen fra medicinalvirksomhederne Pfizer og BioNTech.

Samtidig vil de praktiserende læger i Region Hovedstaden vaccinere 4000 borgere med vaccinen fra Moderna.

Muligheden for storskala-vaccinationen vækker glæde hos regionsrådsformand Sophie Hærstop Andersen (S).

- Det er super positivt, at over 30.000 borgere i hovedstadsregionen bliver vaccineret på én enkelt dag, for det mindsker deres risiko for at blive smittet med corona.

Annonce

- Samtidig er det et rigtigt vigtigt skridt for genåbningen af samfundet, siger hun i pressemeddelelsen.

Region Hovedstaden oplyser, at der stadig er ledige vaccinationstider til mandag den 12. april for de borgere, som har modtaget en vaccineinvitation.

Sidste gang regionen afholdte en massevaccination - som fandt sted den 26. februar - blev i alt 7500 borgere vaccineret. Det skete i Øksnehallen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE