cookie-og-privatlivspolitik
Dansk Folkehjælp arrangerer ferier for udsatte familier, og turen går typisk til steder som Lalandia eller andre feriecentre i Danmark. Her bliver flere familier inviteret samtidig, og organisationens frivillige står for at arrangere aktiviteter på tværs af familierne. (Arkivfoto)
Dansk Folkehjælp arrangerer ferier for udsatte familier, og turen går typisk til steder som Lalandia eller andre feriecentre i Danmark. Her bliver flere familier inviteret samtidig, og organisationens frivillige står for at arrangere aktiviteter på tværs af familierne. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Indland

Rekordmange børn higer efter ferieoplevelser

Organisationer oplever, at efterspørgslen på feriehjælp til udsatte børnefamilier stiger meget under coronaen. Hos Dansk Folkehjælp med hovedsæde i Nykøbing, er der en stigning på 33 procent i forhold til sidste år.
06. maj 2021 kl. 08:29 Af Ritzau

Ekstra mange børn trænger i år til en pause fra hverdagen under coronakrisen.

Det oplever organisationer, som arrangerer ferier til familier, der ikke har økonomien eller overskuddet til at gøre det selv.

Hos Dansk Folkehjælp er ansøgerantallet til feriehjælp rekordhøjt. 7697 familier har søgt om at komme på en ferie, som bliver arrangeret af frivillige i organisationen.

Det er 33 procent flere end sidste år. Og hele 83 procent flere end i 2019, før coronaen blev en del af alles liv.

- Økonomisk udsatte familier har i en lang periode levet med daglige begrænsninger, samtidig med at de ikke har haft samme mulighed som andre for at komme væk - eksempelvis ved lige at tage i sommerhus i weekenden, siger Klaus Nørlem, som er generalsekretær i Dansk Folkehjælp.

Annonce

Organisationen oplever normalt, at flere og flere hvert år søger hjælp til at holde ferie.

- Men niveauet under coronaen er bekymrende højt. Normalt ser vi stigninger i omegnen af ti procent fra år til år, siger Klaus Nørlem.

Også Blå Kors Danmark, der blandt andet hjælper familier med alkoholmisbrug, oplever, at ekstra mange børn i år har behov for at komme på sommerlejr.

Allerede inden lejrene var annonceret, var de to første fyldt op, siger kommunikationschef Thomas Røddik Korneliussen.

- Og havde vi ressourcerne, kunne vi sende mange flere afsted end de 330 børn, som vi har fået plads til. Vi oplever, at børnene er meget pressede, siger han.

Annonce

Det skyldes blandt andet, at mange indtil for nylig har været hjemsendt fra skole og heller ikke har kunnet dyrke sport eller andre fritidsinteresser.

- Det frirum, som børnene plejer at læne sig op ad, har været væk. De har måttet undvære at være sammen med voksne, hvor de kan slappe af og ikke føle, at de skal være ansvarlige, siger Thomas Røddik Korneliussen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

Annonce

ANNONCE