cookie-og-privatlivspolitik
Mille Dinesen har vundet Ove Sprogøe Prisen, og i motiveringstalen, som blev holdt af Ove Sprogøes søn, Henning Sprogøe, lød det blandt andet: "Dit arbejde med at skabe Rita har været båret af din usædvanlige evne til først at forme hende fra fødslen, for derefter at tildele hende temperament, vilje, sårbarhed og sprækker".

3

Billeder

Mille Dinesen har vundet Ove Sprogøe Prisen, og i motiveringstalen, som blev holdt af Ove Sprogøes søn, Henning Sprogøe, lød det blandt andet: "Dit arbejde med at skabe Rita har været båret af din usædvanlige evne til først at forme hende fra fødslen, for derefter at tildele hende temperament, vilje, sårbarhed og sprækker".

Indland

Rita-stjerne vinder stor pris for usædvanlig præstation

Mille Dinesen modtager en af de tre hæderspriser ved Nordisk Film Fondens prisuddeling Isbjørnen.
19. november 2020 kl. 16:45 Af Ritzau

Tidligere er danske stjerner som Nikolaj Lie Kaas og Nikolaj Coster-Waldau blevet belønnet for deres usædvanlige præstationer på film og teater med Ove Sprogøe Prisen.

Og nu finder Rita-stjernen Mille Dinesen også vej til den stjernehimmel.

Ved prisuddelingen Isbjørnen, som Nordisk Film Fonden står bag, modtog hun torsdag eftermiddag hædersprisen, som er en hyldest til en af Danmarks mest folkekære skuespillere.

Og at det er en hæderspris opkaldt efter netop Olsen Banden-ikonet, betyder noget særligt for den 46-årige skuespillerinde.

- Da jeg var lille, var der to personer, jeg gerne ville være: Den ene var Skipper Skræk, og den anden var Egon Olsen. Han var min store helt, og jeg sad klinet til skærmen, når der var "Olsen Banden" i fjerneren, fortæller Mille Dinesen begejstret.

Annonce

- Da jeg blev en lille smule ældre, og Ove Sprogøe dukkede op i andre roller, forstod jeg, at grunden til, at jeg syntes, Egon var så sej, jo var, fordi Ove Sprogøe var en umådeligt god skuespiller, siger hun.

I motiveringstalen, som Ove Sprogøes søn, Henning Sprogøe, stod bag, blev der lagt vægt på skuespillerindens præstation i tv-serien "Rita".

Ved prisuddelingen blev der uddelt yderligere to priser.

Nordisk Film Prisen gik til instruktør Malou Reymann, som står bag "En helt almindelig familie". Filmen bygger på instruktørens egen opvækst med en far, der skifter køn.

Den tredje pris, som er Erik Ballings Rejselegat, gik til fotograf Louise McLaughlin.

Annonce

Hun har senest været fotograf på "Vores mand i Amerika", som er instruktør Christina Rosendahls film om den danske ambassadør i USA under Anden Verdenskrig.

Med hæderspriserne følger også en pengepræmie på henholdsvis 50.000 kroner til Ove Sprogøe Prisen, 75.000 kroner til Erik Ballings Rejselegat og 114.000 kroner til Nordisk Film Prisen - her gives der nemlig 1000 kroner gange Nordisk Films alder.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

Annonce

ANNONCE