cookie-og-privatlivspolitik
Borgere i det centrale Jylland vågner fredag morgen op til sæsonens første nattefrost. Weekenden bliver dog ganske lun med sol og temperaturer mellem 15 og 20 grader. (Arkivfoto)
Borgere i det centrale Jylland vågner fredag morgen op til sæsonens første nattefrost. Weekenden bliver dog ganske lun med sol og temperaturer mellem 15 og 20 grader. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Indland

Sæsonens første nattefrost kickstarter lun og solrig weekend

På trods af en kølig fredag morgen bliver weekenden ganske lun med sol og temperaturer mellem 15 og 20 grader.
18. september 2020 kl. 06:16 Af Ritzau

Annonce

Det danske sensommervejr har i ugens løb vist sig fra sin lune og solrige side, og de tendenser fortsætter i løbet af weekenden.

Også selv om flere danskere fredag morgen vågner op til sæsonens første nattefrost.

Sådan lyder meldingen fra vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) Anja Bodholdt tidligt fredag morgen.

- Natten til fredag har været kold i det centrale Jylland. Omkring Horsens, Herning og Ikast har temperaturerne været under frysepunkter, siger hun.

I resten af landet har temperaturerne natten til fredag ligget mellem to og fire grader, men i løbet af dagen stiger de hurtigt til mellem 15 og 19 grader.

- Det bliver endnu en dag med masser af sol, og det kommer heller ikke til at blæse ret meget, siger Anja Bodholdt.

Resten af weekenden byder i det store hele på mere af det samme, fortæller hun.

Det betyder, at også lørdag og søndag byder på godt med solskinstimer, og så bliver temperaturerne en enkelt eller to grader varmere.

Største forskel fra fredag bliver, at der nætterne til lørdag og søndag godt kan komme en del tåge flere steder i landet.

- Den her tåge kan godt blive hængende i formiddagstimerne. Det tager noget tid, før den bliver brændt af, og solen bryder igennem, men det bliver gradvist bedre, siger Anja Bodholdt.

Hun siger, at bilister i morgentimerne derfor skal være ekstra opmærksomme.

Ligesom fredag bliver det heller ikke særligt blæsende hverken lørdag eller søndag. Det stille vejr skyldes, at et ganske stabilt højtryk fra de britiske øer ligger ind over Danmark.

Anja Bodholdt fortæller, at det stabile sensommervejr først ser ud til at ændre sig i midten af næste uge, når et lavtryk igen trækker ind over landet.

Det betyder flere perioder med skyer, regn og blæst, så det er med at nyde weekendens vejr, så længe det varer.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

Annonce