cookie-og-privatlivspolitik
Tine Bryld var kendt for radioprogrammet Tværs. Hun døde i 2011. Tine Bryld Prisen blev uddelt for første gang i 2013. (Arkivfoto)
Tine Bryld var kendt for radioprogrammet Tværs. Hun døde i 2011. Tine Bryld Prisen blev uddelt for første gang i 2013. (Arkivfoto)
Foto: Ulf Nilsen/Ritzau Scanpix

Indland

Skulderklap for at hjælpe børn ind i fællesskab

Broen Danmark betaler kontingent, så udsatte børn kommer med i fællesskab. Det belønnes med Tine Bryld Prisen.
21. oktober 2020 kl. 21:00 Af Ritzau

Annonce

Når det kniber for mor og far med at betale kontingentet eller købe nye fodboldstøvler, så er der hjælp at hente hos Broen Danmark.

Siden 2002 har foreningens 200 frivillige støttet socialt udsatte børn og unge til at blive en del af et fællesskab.

Det kan være i en idrætsforening, en musikskole eller en spejderklub.

For den indsats modtager Broen onsdag Tine Bryld Prisen 2020, som uddeles i samarbejde med TrygFonden, Plan-B og DR.

Formand for prisen Gunvor Wibroe roser i sin tale foreningen for at være en "hånd i ryggen" på udsatte og marginaliserede børn og unge.

- I gør et enestående arbejde. I bygger broer mellem børn. Og I insisterer på, at alle, uanset hvor man er født, eller hvem man er født af, har ret til at være en del af stærke fællesskaber, siger hun ifølge en pressemeddelelse.

Foreningen modtager 250.000 kroner og en unik statuette.

Yderligere vil Tine Bryld Prisen støtte Broen med op til 250.000 kroner til et nyt projekt eller udviklingstiltag.

Broen Danmark består af 31 lokalafdelinger, som sammen med lærere og pædagoger i kommunerne finder frem til de børn, som godt kunne tænke sig at være en del af et aktivt fritidsliv, men som ikke har mulighed for det.

Det kan være af økonomiske eller sociale årsager.

Ud over at yde økonomisk hjælp støtter foreningen børnene i at tro på sig selv og få en succesoplevelse i deres nye fællesskab. Det sker ofte på en måde, så hverken træneren, spejderlederen eller de andre børn ved det.

At der er brug for indsatsen, viser en undersøgelse foretaget af Idrættens Analyseinstitut. Ifølge den dyrker kun hver tredje socialt udsatte barn idræt i en forening. For øvrige børn gælder det hver anden.

Tine Bryld Prisen er indstiftet til minde om debattør, forfatter og socialrådgiver Tine Bryld. Hun var i en periode ansat i Mødrehjælpen, og senere arbejdede hun blandt andet som socialrådgiver på Christiania.

Blandt børn og unge var hun kendt som vært på radioprogrammet Tværs, hvor hun gennem flere end 30 år gav gode råd til lyttere, der ringede ind.

Tine Bryld døde i 2011.

To år senere blev prisen uddelt for første gang.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce