cookie-og-privatlivspolitik
Ved Sandby nær Ringsted på Midtsjælland pryder sneen landskabet, men udfordrer bilisterne, fordi den kraftige blæst får det til at fyge.

2

Billeder

Ved Sandby nær Ringsted på Midtsjælland pryder sneen landskabet, men udfordrer bilisterne, fordi den kraftige blæst får det til at fyge.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Indland

Snestorm rammer dele af landet og skaber uro på vejene

Ifølge DMI kan dele af landet få op mod 30 centimeter sne de kommende dage. Der advares også om snefygning.
08. februar 2021 kl. 12:34 Af Ritzau

Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) varsler snestorm over Bornholm, Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster de kommende dage.

Der ventes at falde mellem 15 og 30 centimeter sne samt blæst på over ti meter i sekundet, skriver DMI.

Kriteriet for snestorm er opfyldt, når der falder over ti centimeter sne på seks timer, og det blæser mere end ti meter i sekundet.

Disse kriterier ventes at blive opfyldt over den sydøstlige del af landet fra tirsdag formiddag frem til onsdag aften.

De store mængder sne giver trafikale udfordringer i særligt den sydlige del af Danmark, oplyser Lisbeth Nedergaard, pressechef i Falck.

Annonce

- Vi har haft sindssygt travlt mandag morgen, særligt taget i betragtning af at folk arbejder hjemme. Ved 9-tiden i morges havde der været omkring 300 udkørsler, og det er mange på det tidspunkt, især fordi vi er under nedlukning.

Falck er mandag rykket ud til en del bilister, som er kørt fast i sneen. Der har også været problemer med biler, som ikke vil starte.

- Der er stadig travlt, og det fyger meget, så vi kalder al beredskab ind. Vi håber, at folk lytter til varslingerne og bliver hjemme, hvis det er muligt, siger hun.

Også hos Vejdirektoratet er der kaldt ekstra mandskab ind, fortæller Mette Nedergaard, vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikcenter.

- I Sønderjylland på Sønderjyske Motorvej og på Sjælland på Sydmotorvejen er der mange uheld, og der er snefygning. Der ligger store driver, så bilerne sidder fast og glider rundt. Det giver nogle udfordringer, siger hun.

Annonce

Mette Nedergaard opfordrer især til at være opmærksom på åbne strækninger. Selv om sneplovene kører derude, så fyger det hurtigere, end de kan rydde, og det resulterer i uheld, forklarer hun.

- Lyt til, hvad politiet siger. Hvis de opfordrer til at blive hjemme, så gør vi også. Kør i god tid, hold god afstand og vær opmærksom - især i åbne landskaber.

Flere steder i landet advarer politiet om farlige forhold som følge af sne og snefygning.

Det lysner dog sidst på ugen, hvor et højtryk skubber snevejret væk, siger Mette Wagner, DMI's vagtchef.

- Vi får svage vinde, muligheder for at se solen, men fortsat lave temperaturer. Kong Vinter er på besøg og synes, at Danmark er et dejligt sted at være.

Annonce
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

Annonce

ANNONCE