cookie-og-privatlivspolitik
Sygeplejerskernes konflikt har medført tusindvis af aflysninger, men 15.429 af de patienter, der er blevet udskudt i det offentlige, er blevet sendt videre til et privat tilbud i stedet. Det skyldes, at man som patient har ret til behandling inden for 30 dage. (Arkivfoto)
Sygeplejerskernes konflikt har medført tusindvis af aflysninger, men 15.429 af de patienter, der er blevet udskudt i det offentlige, er blevet sendt videre til et privat tilbud i stedet. Det skyldes, at man som patient har ret til behandling inden for 30 dage. (Arkivfoto)
Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Indland

Strejke medfører nyt efterslæb af udskudte behandlinger

I sidste uge blev 3608 behandlinger udskudt. I alt 45.951 er blevet udskudt under sygeplejerskestrejken.
28. juli 2021 kl. 16:10 Af Ritzau

I sidste uge blev yderligere 3608 behandlinger udskudt som følge af sygeplejerskestrejken.

Det fremgår af tal fra de fem regioner.

Foruden Region Syddanmark, som opgør tallene anderledes, drejer det sig om 1815 ambulante aftaler, hvor patienten ikke er indlagt, og 421 kirurgiske indgreb.

Region Syddanmark opgør imidlertid ikke tallene i henholdsvis ambulante aftaler og kirurgiske indgreb, men oplyser i stedet på sin hjemmeside, at der i sidste uge var i alt 1372 aflyste behandlinger.

Dermed stiger antallet af udskudte behandlinger under sygeplejerskestrejken til 45.951.

Annonce

Strejken har stået på siden 19. juni.

I en pressemeddelelse fra Dansk Sygeplejeråd siger formand Grete Christensen, at det er forventeligt, at antallet af udskudte behandlinger vil stige.

- Det har vi det selvfølgelig ikke godt med som sygeplejersker, men det er den eneste måde, vi kan få arbejdsgiverne i tale på, siger hun.

Uden at medregne Region Sydjylland er der altså under strejken blevet udskudt 21.124 ambulante aftaler. I alt 6539 kirurgiske indgreb er blevet udskudt.

Med til billedet hører, at 15.429 af de patienter, der er blevet udskudt i det offentlige, er blevet sendt videre til et privat tilbud i stedet. Det skyldes, at man som patient har ret til behandling inden for 30 dage.

Annonce

Sundhedsøkonom Jakob Kjellberg fra Vive - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd - sagde i sidste uge, at antallet af udskydelse endnu ikke er kritisk for sundhedsvæsenet, om end det kan være til gene for patienterne.

Han pegede derimod på, at strejken først for alvor vil kunne mærkes, hvis den fortsætter i hele august og ind i september.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

Annonce

ANNONCE