cookie-og-privatlivspolitik
Der kan fortsat afholdes faglige aktiviteter inden for almindelig skoletid, men studieture, klassefester og fødselsdage for klassen frarådes i den kommende tid. (Arkivfoto).
Der kan fortsat afholdes faglige aktiviteter inden for almindelig skoletid, men studieture, klassefester og fødselsdage for klassen frarådes i den kommende tid. (Arkivfoto).
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Indland

Styrelse: Skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Den kommende tid bør skoler og institutioner aflyse alle sociale arrangementer, oplyser Sundhedsstyrelsen.
21. september 2020 kl. 13:00 Af Ritzau

Annonce

En stigende smittespredning blandt børn og unge betyder, at dagtilbud, skoler og andre uddannelsesinstitutioner bør aflyse alle sociale arrangementer.

Det fremgår af Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Det vil sige, at eksempelvis klassefester, fælles morgenmad, studieture og lejrskoler bør aflyses. Det gælder foreløbig frem til 4. oktober 2020.

- Det er rigtigt ærgerligt for dem, der har planlagt et arrangement såsom klassefest eller lejrskole, og som bliver nødt til at aflyse det, siger Bolette Søborg, der er overlæge i Sundhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

- Men vi ser flere smittetilfælde blandt børn og unge lige nu, og det bliver vi nødt til at gøre noget ved. Derfor anbefaler vi, at man aflyser arrangementer i forbindelse med dagtilbud, skoler og andre uddannelsesinstitutioner, simpelthen fordi det er vanskeligt at efterleve krav og anbefalinger om afstand og høj hygiejnestandard i sådanne sammenhænge.

Der kan fortsat holdes aktiviteter, der har et fagligt formål inden for almindelig skoletid, såsom besøg på museer eller en tur i skoven, understreger styrelsen.

Men det skal sikres, at de generelle anbefalinger om at holde afstand og god håndhygiejne kan overholdes.

På samme måde kan man også holde forældremøder, elevrådsmøder og skole-hjem-samtaler med mere.

Man bør dog begrænse antallet af deltagere mest muligt. Eksempelvis ved at der kun deltager én forælder per barn til forældremøder.

Anbefalingen om at aflyse arrangementer gælder til gengæld også for private begivenheder, som ikke er arrangeret af skolen eller institutionen.

Det kan være fødselsdage for klassen eller forældrearrangementer, som ofte er arrangeret af eleverne og forældrene selv.

Børn og unge må gerne ses med deres venner, understreger styrelsen.

Men det anbefales, at børn og unge begrænser den sociale omgang med andre. Det gælder både i forhold til, hvor mange man samles, hvor længe, og hvor mange forskellige man ses med.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

Annonce