cookie-og-privatlivspolitik
Siden der sidste fredag blev fundet et udbrud af den sydafrikanske coronavariant i Københavns Nordvestkvarter, har myndighederne opfordret lokale til at få foretaget en test.
Siden der sidste fredag blev fundet et udbrud af den sydafrikanske coronavariant i Københavns Nordvestkvarter, har myndighederne opfordret lokale til at få foretaget en test.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland

Sydafrikansk coronavariant slipper sit tag i København NV

Der er ikke fundet flere tilfælde med den sydafrikanske coronavariant i Københavns Nordvestkvarter.
04. marts 2021 kl. 17:53 Af Ritzau

Der er ikke fundet yderligere smittede med den sydafrikanske coronavariant i Københavns Nordvestkvarter.

Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Fredag i sidste uge kunne kommunen fortælle, at Styrelsen for Patientsikkerhed havde fundet et udbrud med den sydafrikanske variant.

Varianten er især frygtet, fordi den er mere smitsom end den gængse form for coronavirus, og fordi den kan være mere modstandsdygtig over for vacciner.

Efter sidste uges fund har der været iværksat en massiv testindsats i området. Torsdag har Styrelsen for Patientsikkerhed kunnet fortælle kommunen, at der ikke er fundet nye smittede med den sydafrikanske variant.

Annonce

- Det er jo helt fantastisk, at der ikke har fundet flere smittede med den sydafrikanske variant efter udbruddet i Københavns Nordvest-kvarter. Det viser, at det er muligt at reagere hurtigt og effektivt, siger Københavns sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF).

- Jeg er så glad, og jeg vil gerne sige et kæmpe stort tak til alle de mange københavnere i Nordvest, som lyttede til vores opfordring om at blive testet. Det er samfundssind på den helt store klinge, siger hun.

Flere end 3500 personer blev testet sidste weekend alene i det ene pop up-testcenter, som Region Hovedstaden og Københavns Kommune oprettede på Frederikssundsvej.

Kommunen har også sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed banket på døre i det ramte område flere gange. Her er der blevet gjort opmærksom på udbruddet, ligesom man har opfordret de lokale til at få taget en test.

Regionen og kommunen opretholder et pop up-testcenter i Nørrebrohallen hele næste uge, og derudover er der alle de øvrige testcentre rundt om i byen.

Annonce

Ifølge den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut (SSI) er der i perioden 10. januar til 24. februar fundet i alt 17 tilfælde med den sydafrikanske variant.

De 17 tilfælde har været fordelt mellem alle fem regioner - dog har der været flest i Region Hovedstaden.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

Annonce

ANNONCE