cookie-og-privatlivspolitik

Indland

Sygeplejerskers overenskomstforhandlinger fortsætter tirsdag

Det kan blive svært af honorere ønsket om højere lønninger blandt sygeplejersker, vurderer lektor.
07. maj 2021 kl. 16:07 Af Ritzau

Dansk Sygeplejeråd og arbejdsgiverne i Danske Regioner mødtes fredag til overenskomstforhandlinger i Forligsinstitutionen.

Parterne har i første omgang ikke fundet fælles fodfæste, og derfor er det blevet besluttet, at forhandlingerne fortsætter tirsdag.

Det oplyser Dansk Sygeplejeråd (DSR) på sin hjemmeside.

Da forhandlinger er omfattet af tavshedspligt, kan Grete Christensen, formand i DSR, ikke løfte sløret for, hvor langt man er nået.

- Men jeg kan sige, at vi taler med hinanden og har aftalt, at vi hver især går hjem og tænker os om, inden vi mødes igen i næste uge, lyder det.

Annonce

Mødet mellem de to parter sluttede fredag efter fire timers forhandlinger. Disse genoptages tirsdag og fortsætter onsdag 12. maj, fremgår det af Dansk Sygeplejeråds hjemmeside.

Parterne blev fredag indkaldt til forhandlinger, efter at medlemmerne i DSR stemte nej til den nye overenskomstaftale. Herefter blev der varslet strejke blandt landets sygeplejersker.

Grete Christensen har tidligere fortalt, at det var et snævert flertal, der stemte nej til den tidligere overenskomst, der inkluderer lønstigninger på lige over fem procent over tre år.

Det kan dog blive sværere end som så at honorere ønsket om højere lønninger, vurderer Nana Wesley Hansen, som er lektor på Københavns Universitet.

- Man risikerer, at organisationer fremadrettet måske finder på at spekulere i at undlade at indgå forlig, hvis de tror, at de kan opnå noget bedre i Forligsinstitutionen, vurderede hun.

Annonce

Strejken blandt sygeplejersker kan blive udsat to gange med to uger, da der er blevet taget højde for, at der kan blive brug for flere møder.

Finder strejken sted har DSR valgt 5300 medlemmer, der skal deltage. De er fordelt over hele landet.

Der er i alt i underkanten af 80.000 medlemmer i fagforeningen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

Annonce

ANNONCE