cookie-og-privatlivspolitik
Tivoli har vurderet, at parken kan få et underksud på op til 100 millioner kroner i 2020. Vurderingen er dog usikker. (Arkivfoto)
Tivoli har vurderet, at parken kan få et underksud på op til 100 millioner kroner i 2020. Vurderingen er dog usikker. (Arkivfoto)
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Indland

Tivoli lukker musikskole og sætter kulturhusprojekt på hold

Musikskolen lukkes for af hensyn til Tivolis økonomi. Af samme grund udskydes et planlagt kulturhusprojekt.
10. juli 2020 kl. 15:37 Af Ritzau

Annonce

Tivoli sætter planerne om det nyt kulturhus "Tivoli Huset" på pause, og Tivoli Musikskole må lade livet. Begge dele sker som en del af en sparerunde i parken.

Det skriver TV2 Lorry.

Tivoli oplyser om planerne i et brev til de forældre, som har børn i musikskolen. Her fremgår det, at musikskolen bliver lukket ved udgangen af sæsonen.

Dermed har den nået at være i gang i et år, inden den bliver lukket. Medarbejderne knyttet til skolen vil blive afskediget.

- Vi har gjort alt hvad vi kunne og lidt mere til for at undgå det, men vi står desværre i en svær situation, hvor vi er nødt til at skære ind til benet.

- Og så er vi desværre nødt til at lukke musikskolen, som vi ellers var meget glade for, siger Lars Liebst, administrerende direktør i Tivoli til TV2 Lorry.

Ifølge TV2 Lorry nævnes det desuden i brevet, at projektet "Tivoli Huset" ikke kan gennemføres.

Projektet skulle være en udbygning af den eksisterende koncertsal, og skulle blandt andet give plads til Tivolis symfoniorkester og den musikskole, som nu vil blive lukket.

Det vides ikke, hvornår projektet vil blive genoptaget.

- Det er jo et meget stort projekt til trecifret millionbeløb, og med en usikker fremtid, hvor der ikke er udsigt til samme mængde turisme lige foreløbig, så kan vi ikke sætte gang i det, siger Lars Liebst til TV2 Lorry.

Ud over lukningen af skolen og parkeringen af kulturhusprojektet har Tivoli fyret 233 medarbejdere i en større fyringsrunde.

Det skete som en del af den spareplan, Tivoli offentliggjorde 11. juni.

Parken har tidligere vurderet, at den kan ende med et underskud på op til 100 millioner kroner i 2020. Dette tal er dog usikkert.

Tivoli har været lukket ned under coronakrisen, og kunne åbne for gæster igen 8. juni.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce