cookie-og-privatlivspolitik
Et 70 kilometer langt vildsvinehegn er ved at blive opstillet langs den dansk-tyske grænse som led i forsøget på at forhindre, at sygdommen afrikansk svinepest kommer til Danmark. (Arkivfoto)
Et 70 kilometer langt vildsvinehegn er ved at blive opstillet langs den dansk-tyske grænse som led i forsøget på at forhindre, at sygdommen afrikansk svinepest kommer til Danmark. (Arkivfoto)
Foto: Jean Christophe Verhaegen/Ritzau Scanpix

Indland

Tysk byråd mener at kunne bremse Danmarks vildsvinehegn

Kommunen i Flensborg mener, at den har vetoret til at bremse vildsvinehegn gennem Kollund Skov ved grænsen.
19. april 2019 kl. 22:04

Annonce

Det 70 kilometer lange vildsvinehegn, som er ved at blive opstillet langs den dansk-tyske grænse, kan måske blive bremset af tyske politikere.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Den nordtyske by Flensborg mener at have vetoret til at forhindre hegnet i at gå gennem Kollund Skov ved grænsen. Det er de danske myndigheder dog ikke enige i.

Flensborg Kommune mener, at den af historiske årsager har vetoret med hensyn til al bygge- og anlægsarbejde i Kollund Skov. Det står beskrevet i en servitut, som blandt andet kan bestemme, hvem der har råderet over en grund.

På den baggrund undrer Flensborg Kommune sig over, at man ikke er blevet kontaktet af danske myndigheder på et tidligere tidspunkt. Det oplyser Clemens Teschendorf, pressetalsmand for Flensborg Kommune, til Kristeligt Dagblad.

I Danmark har Miljø- og Fødevareministeriet en noget anden opfattelse.

Ministeriet mener, at ekspropriation - når en offentlig myndighed overtager en privat ejendom - sætter alle andre regler ud af spillet.

Naturstyrelsen forsikrer desuden, at der ikke bliver lukket for Flensborgs borgeres adgang til Kollund Skov. Der vil også blive etableret færiste og låger, så for eksempel heste og hunde kan passere hegnet.

Ministeriet skrev i en udtalelse tidligere i april, at det er i god dialog med Flensborg.

Den tyske kommune vil diskutere sagen på et byrådsmøde 30. april.

- De har deres holdning, vi har vores. De har deres ret, vi har vores. Vi tager naturligvis ministeriets udtalelse til efterretning. Og så ser vi, hvad vi kommer frem til på byrådsmødet den 30. april, hvor sagen er på dagsordenen, siger Clemens Teschendorf til Kristeligt Dagblad.

Et bredt flertal i Folketinget besluttede i marts 2018 at opføre vildsvinehegnet.

Det 1,5 meter høje hegn langs grænsen skal forhindre, at sygdommen afrikansk svinepest kommer til Danmark.

Opsætningen af det næsten 70 kilometer lange hegn begyndte i januar. Det ventes at stå færdigt til efteråret.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

Annonce