cookie-og-privatlivspolitik
Under årests folketingsvalg har der i år været 87 procent flere politikrelaterede google-søgnigner end under valgkampen i 2015, det viser en opgørelse fra Google. (arkivfoto)
Under årests folketingsvalg har der i år været 87 procent flere politikrelaterede google-søgnigner end under valgkampen i 2015, det viser en opgørelse fra Google. (arkivfoto)
Foto: Arnd Wiegmann/Reuters

Indland

Vælgerne googlede politik som aldrig før under valgkampen

Målt på google-søgninger har interessen for folketingsvalget 2019 været større end tidligere, viser opgørelse.
07. juni 2019 kl. 07:00 Af /ritzau/

Annonce

Hvad skal jeg stemme? Hvad er valgplakater lavet af? Hvad er 24-års-reglen?

Det er nogle af de spørgsmål, som danske vælgere har googlet mest under valgkampen.

Og her har de været særligt ivrige på tasterne. Valgrelaterede google-søgninger i 2019-valgkampen har nemlig været langt hyppigere end ved tidligere valgkampe.

Det viser en opgørelse, som søgegiganten har foretaget.

- Det (valget, red.) har i meget høj grad engageret folk. Det kan vi se i den måde, folk har søgt på, siger Jesper Vangkilde, der er kommunikationschef i Google i Danmark.

- Det har jo været et anspændt og højspændt folketingsvalg, vi har været vidne til. Og Google er jo et spejl af virkeligheden og det, folk går og tænker. Det afspejler sig i danskernes google-søgninger.

Helt præcist var der under valgkampen i år 56 procent flere politikrelaterede søgninger end under valgkampen i 2015 og 69 procent flere end i 2011. Og det vel at mærke, hvis man fraregner EU-relaterede søgninger i forbindelse med europaparlamentsvalget i maj.

Og ifølge Jesper Vangkilde viser opgørelsen, at der blandt de google-glade vælgere har været stor efterspørgsel efter inspiration til, hvor på stemmesedlen krydset skulle sættes:

- Folk har været ekstremt optaget af at tage kandidattests og finde ud af, hvad de enkelte partier mener, siger han og fortsætter:

- Vi har også kunnet se undervejs i valgkampen, når der for eksempel har været valgdebatter eller partilederrunder, at så har folk været meget optaget af at finde informationer undervejs.

Også politikernes privatliv har interesseret de danske vælgere.

For blandt andre Mette Frederiksen (S), Pernille Skipper (EL) og Anders Samuelsen (LA) er "kæreste", "mand", "ægtefælle" og "børn" således blandt de allermest populære søgninger.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

Annonce