cookie-og-privatlivspolitik
Aarhus Universitetshospital lukker nu flere indgange for at holde coronasmitten for døren. En af dem, der forbliver åben, er J3. (Arkivfoto).
Aarhus Universitetshospital lukker nu flere indgange for at holde coronasmitten for døren. En af dem, der forbliver åben, er J3. (Arkivfoto).
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Indland

Vagter med opfordring skal holde smitte fra hospital i Aarhus

Aarhus Universitetshospital lukker flere indgange og begrænser besøg efter øget coronasmitte i kommunen.
07. august 2020 kl. 10:01 Af Ritzau

Annonce

Aarhus Universitetshospital genindfører fredag en stribe restriktioner, efter at coronasmitten i kommunen er steget. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Der lukkes blandt andet for en stribe indgange. Foran visse indgange indsættes der vagter, ligesom det var tilfældet tidligere under pandemien. De skal opfordre til, at anbefalingerne overholdes.

Anbefalinger lyder på, at der kun er én besøgende per patient, ligesom der opfordres til at bære mundbind.

- Hospitalsledelsen ser med stor alvor på det stigende smittetryk inden for covid-19 i Aarhus og har derfor her til morgen besluttet at genindføre en række forebyggende indsatser, siger Claus Thomsen, lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital, i meddelelsen.

Også reglerne for plejehjemsbesøg har været under luppen i Aarhus Kommune. Tirsdag indførte kommunen nye retningslinjer, så besøg skal foregå udenfor.

Fredag formiddag oplyste Social- og Indenrigsministeriet, at de pålægger Aarhus Kommune at udvide restriktionerne, så de også gælder "sociale tilbud, som har beboere eller medarbejdere, som tilhører en risikogruppe".

Det er op til de enkelte tilbuds ledere at vurdere, om der ud fra de sundhedsfaglige retningslinjer er beboere eller medarbejdere i risikogruppen.

Aarhus er et af de steder i landet, der den seneste tid har oplevet en stigning i antallet af smittede med covid-19.

Fra onsdag til torsdag blev 34 personer smittet i kommunen, hvilket var omkring en fjerdedele af alle de smittede i Danmark.

Det fik torsdag kommunens borgmester, Jacob Bundsgaard (S), til at understrege, at Aarhus står i en alvorlig situation.

- Der er ikke mindst brug for, at alle vi borgere i Aarhus - i virkeligheden hele Danmark - træder til og finder den agtpågivenhed og opmærksomhed frem, som vi havde i begyndelse af krisen, lød det på et pressemøde.

Restriktionerne vil blive opretholdt, indtil smittetrykket igen falder.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

Annonce