cookie-og-privatlivspolitik
Der er alligevel ikke konstatefret smitte med den muterese corona-variant fra mink på Midtjylland, oplyser afdelingschef Tyra Grove Krause på et pressemøde fredag eftermiddag.
Afdelingschef Tyra Grove Krause. Arkivfoto
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Indland

Varianten B117 spænder ben for national skoleåbning

Selv med hyppige test og mindre skolefremmøde kan virusvariant presse sundhedsvæsenet for meget, mener SSI.
23. februar 2021 kl. 09:35 Af Ritzau

Annonce

Dele af samfundet ser ud til at kunne genåbne i marts, men det er ikke alle skoleelever, der kan kvitte hjemmeundervisningen.

Det er især på grund af virusvarianten B117 - også kaldet den britiske variant - der er mere smitsom end det oprindelige virus, at det ikke kan forsvares at åbne alle skoler og uddannelsessteder i landet.

Det vurderer Tyra Grove Krause, der er afdelingschef i Statens Serum Institut, til DR.

- Det vil føre til så meget aktivitet i samfundet, at vi vil se stigende smittetal, der kan nå ud over, hvad vores sundhedsvæsen kan klare, siger hun til DR.

I scenariet vil det ikke være nok, at der bliver foretaget hyppige test af elever og lærere, og at fremmødet på skolerne bliver reduceret til 50 procent.

Annonce

En ekspertgruppe har vurderet, at det vil være forsvarligt at genåbne visse dele af samfundet. Det fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) mandag aften.

Blandt andet kan en stor del af butikkerne over hele landet genåbne i de kommende uger, ligesom nogle af grundskolens afgangselever kan komme tilbage i skole, viser beregningerne.

Regeringen har endnu ikke meldt ud, om den følger beregningerne og genåbner det, der anbefales.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) har møde med de øvrige partiledere tirsdag eftermiddag, og efter planen bliver der holdt et pressemøde onsdag, hvor sløret kan løftes for, hvad planen for genåbningen er.

Det genåbningsscenarie, som ekspertgruppen anbefaler, vil ifølge beregningerne føre til, at der i midten af april vil være 870 indlagte med coronavirus på landets hospitalsafdelinger.

Annonce

De nuværende restriktioner gælder frem til 28. februar. De er blevet forlænget ad flere omgange.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

Annonce

ANNONCE