cookie-og-privatlivspolitik
Det er ikke sikkert, at man kan nyde sankthansbål alle steder i landet 23. juni i år. (Arkivfoto)
Det er ikke sikkert, at man kan nyde sankthansbål alle steder i landet 23. juni i år. (Arkivfoto)
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Indland

Varmt vejr øger brandfaren og truer årets sankthansbål

På grund af det tørre og varme vejr er det ikke sikkert, at sankthansaften bliver, som den plejer.
16. juni 2021 kl. 13:48 Af Ritzau

Dele eller hele landet kan blive ramt af afbrændingsforbud på sankthansaften. I så fald vil det ikke være tilladt at brænde heksen af bålet.

Det skriver Danske Beredskaber i en pressemeddelelse.

Meldingen kommer, fordi brandfareindekset viser, at der er et stigende brandfareniveau i øjeblikket. Samtidig kan vejrudsigten ikke med sikkerhed love regn.

- Vi håber stadig, at det kan lade sig gøre at få et godt bål på onsdag aften, men det har været tørt og varmt rigtig længe i Danmark. Derfor kan vi desværre ikke udelukke, at det bliver nødvendigt at lave et afbrændingsforbud, siger Bjarne Nigaard, der er sekretariatschef for Danske Beredskaber.

- Vi håber også, at der kommer lidt vand fra oven, der lægger en dæmper på den værste brandfare, men det er noget, vi er nødt til at tage bestik af, som vi nærmer os.

Annonce

De kommunale beredskaber følger situationen nøje og vil mødes om formiddagen mandag 21. juni for at vurdere situationen. Sankthansaften er 23. juni.

Efterfølgende vil Danske Beredskaber fortælle, om og i så fald hvor man må brænde heksen af.

- Mandag ved vi med større sikkerhed end nu, hvordan vejrsituationen og brandfareindekset vil være på onsdag (den 23. juni, red.), siger han.

Bjarne Nigaard opfordrer desuden alle, der planlægger at tænde bål til sankthans om at holde sig opdateret på brandfare.dk.

Det er ikke første gang, det varme vejr truer bålene. Også i 2018 påvirkede det varme og tørre vejr sankthans, da der var afbrændingsforbud i omkring halvdelen af landets kommuner.

Annonce

Dengang blev der fundet alternative måder at fejre sankthans på. Eksempelvis havde Samsø sørget for en isskulptur på halvandet ton, og i Klampenborg kunne man se lasershow.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

Annonce

ANNONCE