cookie-og-privatlivspolitik
Den ternede vindmølle er et varemærke for Tvinds skolecenter, der ligger i Ulfborg. Det er her, Steen Conradsen, der er anklaget for grov vold mod elever i 1980'erne og 1990'erne i England, er leder for et botilbud og et anbringelsessted.
Den ternede vindmølle er et varemærke for Tvinds skolecenter, der ligger i Ulfborg. Det er her, Steen Conradsen, der er anklaget for grov vold mod elever i 1980'erne og 1990'erne i England, er leder for et botilbud og et anbringelsessted.
Foto: Palle Hedemann/Ritzau Scanpix

Indland

Voldsanklager fører ikke til skærpet tilsyn med Tvind

Socialtilsyn Midt vil ikke føre skærpet tilsyn med Tvind-leder efter anklager om vold mod elever i 80'erne.
15. august 2019 kl. 14:56

Annonce

Det vil ikke føre til skærpet tilsyn med Tvind i Ulfborg, at lederen af et botilbud og et anbringelsessted er anklaget for i 1980'erne og 1990'erne at udføre og acceptere grov vold.

Det fortæller tilsynschef i Socialtilsyn Midt Ulla Bitsch Andersen.

- Jeg ville have svært ved at se, hvordan vi kunne føre skærpet tilsyn med stederne. Det handler om nogle meget gamle forhold, siger hun.

Hun påpeger, at politiet i Storbritannien og i Danmark har undersøgt anklagerne og ikke fundet anledning til at rejse sigtelser eller andre tiltag.

Efter nye anklager om grov vold og neddysninger af voldtægter på skolen har britisk politi dog valgt at genoptage sagen. Det skriver Kommunen.dk.

Tidligere elever på en af Tvinds tidligere småskoler i England anklager ifølge kommunen.dk forstander på skolen Steen Conradsen for i 1980'erne og 1990'erne at have udøvet og accepteret vold.

Steen Conradsen er i dag leder af et botilbud og et anbringelsessted på Tvind i Ulfborg. Hverken Socialtilsyn Midt, der har ansvaret for tilsynet med stederne, eller Holstebro Kommune oplever lignende problemer i dag.

Holstebro Kommune opretholder tæt kontakt og støtte til to unge mænd på Tvind i Ulfborg - et såkaldt efterværn. Selv om kommunen ikke har oplevet anklager lig dem, der kommer fra England, vil familiesektionen skærpe opmærksomheden på stedet.

- Det betyder selvfølgelig, at vi vil lave en opfølgning på de to drenge og kigge på, om der skulle være noget på spil for dem, siger Mads Larsen, der er sektionsleder i Holstebro Kommunes familiesektion.

Kommunen.dk har forsøgt at kontakte Steen Conradsen, men han er ikke vendt tilbage. Mediet har også forsøgt at kontakte ti lærere, som arbejdede på skolen i England. De har enten ikke svaret eller ønsker ikke at udtale sig.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

Annonce