cookie-og-privatlivspolitik
I 2019 blev Rudbjerg Knude Fyr flyttet 70 meter ind i land.
Foto: JIM CHRISTENSEN

Klub FT

Fyr, fængsel, fiskere og Fur - bustur til Nordvestjylland- UDSOLGT

Turen med udgangspunkt fra Løgstør finder sted fra 19. til 22. september.
24. januar 2021 kl. 10:00 Af Pia Winther

Hovedpunkterne fra de tidligere ture har vi beholdt. Nemlig et besøg på Thorup Strand for at se om ”Gutterne på Kutterne” er ”på hawet”, eller om de pusler omkring deres kuttere. Desuden er et besøg på øen Fur et fast indslag. Alle andre oplevelser er nye.

Det gælder blandt andet et besøg og en rundvisning i det gamle statsfængsel i Horsens. Nord for Horsens ligger Den Genfundne Bro, som vi også skal besøge. Broen har været gemt og næsten glemt i 85 år. I 2014 blev den gravet fri og restaureret, og Nordens den gang højeste stålgitterbro er blevet et stort tilløbsstykke.

I 2019 blev Rudbjerg Knude Fyr flyttet 70 meter ind i land. Det skete under stor mediebevågenhed. Det var ingeniørkunst af første klasse, der blev udført af den lokale murermester Kjeld Pedersen. Om fyret stadig står, hvor det blev flyttet hen, kan vi konstatere ved selvsyn. Det er blot nogle af de oplevelser, vi skal have.

Hele programmet kan læses i vedhæftede pdf-fil.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE