cookie-og-privatlivspolitik
Det meste af styregruppen ved granaten i Sankt Nikolai Kirke, som der også fortælles om ved kulturdagen. Fra venstre Susanne Lund Madsen, Rikke Køllgaard, Mogens Warrer og Allan Dahl, mens Lise Simon var forhindret ved præsentationen af programmet.

3

Billeder

Det meste af styregruppen ved granaten i Sankt Nikolai Kirke, som der også fortælles om ved kulturdagen. Fra venstre Susanne Lund Madsen, Rikke Køllgaard, Mogens Warrer og Allan Dahl, mens Lise Simon var forhindret ved præsentationen af programmet.
Foto: Claus Hansen

Kultur

Kultur fra formiddag til aften

Komprimeret alsidigt program for Nakskov Kulturdag.
24. juli 2019 kl. 20:00 Af Peter Gade

NAKSKOV Der bliver god mulighed for at få sig nogle kulturelle oplevelser, når der fredag 9. august indbydes til Nakskov Kulturdag rundt omkring i den gamle bykerne, hvor der præsenteres et bredt udvalg af tilbud indenfor musik, kunst, dans, museumsbesøg, cirkus, rundvisninger og foredrag.

Der er konstant programpunkter, fra kulturdagen bliver åbent af Lise Simon på Axeltorv med line dance-opvisning klokken 10, til Ensemble Storstrøm lukker og slukker med en klassisk koncert i Sankt Nikolai Kirke klokken 19.

Arrangørerne har tilstræbt, at der skal være tilbud til både børn og voksne, og at alt er gratis at deltage i. Når dagen er placeret netop den sidste fredag i skoleferien, er det således også et godt tilbud om aktiviteter til bedsteforældre, der passer børnebørn udefra i ferien.

Umiddelbart efter åbningen kan alle aldre på torvet blive præsenteret for Mødrehjælpens tilbud til børnefamilier om fællesspisning.

For børnene bliver der frugt- og grøntsags-leg samme sted, hvor man kan lave figurer af det materiale, Brit og Allan Dahl har medbragt, og Cirkus Skattejagt giver en forestilling på torvet, hvorefter børn er velkomne til selv at prøve at jonglere, trylle eller gå på line. Kit Kjærbyes Billedskole sætter børn i i gang med at lave skulpturer af huse i alle mulige materialer med inspiration fra bygningerne på Axeltorv.

Annonce

Der bliver også mulighed for at gå gratis på museum i både Søfartsmuseet, sukkermuseet, brandmuseet, trykkeriet, smedjen, skomagerhuset samt Freuchen-udstillingen i "Den underjordiske" på Axeltorv. Nakskov Kunstforening viser værker af den lokale kunstner Henrik Christoffersen i Sankt Nikolais sideskib, hvor der også er musikalsk underholdning. Samme sted kommer museumsinspektør Thomas W. Lassen med dramatiske fortællinger fra kirkens historie, og der bliver også mulighed for besøg i lokalhistorisk arkiv og Odd Fellowlogen.

Arkivar Heidi Pfeffer giver to rundvisninger i værftets tidligere administrationsbygning, så bysbørn kan se, hvad der er tilbage af minder fra værftets tid i lokalerne, der nu rummer kommunens børne- og unge-afdeling.

Bag dette omfattende tilbud står en lille styregruppe bestående af Lise Simon, Allan Dahl, Mogens Warrer, Rikke Køllgaard og Susanne Lund Madsen, der har fået økonomisk støtte af kommunen og Nakskov Handel & Erhverv.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE