cookie-og-privatlivspolitik
Mødregruppen i den lille sydfynske by Korinth er klar til angreb med barnevogne, ærlighed og gode intentioner. Og så kan storkapitalens snydetampe bare vente sig.
Mødregruppen i den lille sydfynske by Korinth er klar til angreb med barnevogne, ærlighed og gode intentioner. Og så kan storkapitalens snydetampe bare vente sig.
Foto: Henrik Ohsten

Kultur

Kusinerne fra keramikken

FILMANMELDELSE: Mødregruppen
07. februar 2019 kl. 21:30 Af Hans Jørgen Møller

Annonce
FAKTA
"Mødregruppen".
Instruktør: Charlotte Sachs Bostrup.
Manuskript: Christina Sederqvist.
Medvirkende: Danica Curic, Anders W. Berthelsen, Julie Agnete Vang, Martin Buch, Marijana Jankovic, Lærke Winther, Stehanie León, med flere.

Line lever det absolutte jetsetliv i Hong Kong sammen med sin mand Bjørn. Sammen har de et internationalt firma med design - udsprunget fra deres fælles rødder i en lille keramikfabrik på Sydfyn. Alt er tilsyneladende fryd og gammen, indtil Line griber Bjørn i et forhold til den filippinske au pair Fina.

I raseri forlader Line sin mand sammen med deres fælles barn Christian og rejser hjem til Korinth på Fyn, hvor det hele startede. Og hvor hun ganske langsomt bliver sluset ind i en mødregruppe, bestående af hendes kusine, fire kvinder og en mand. Men i det fjerne truer Bjørn med at komme til Korinth for at gøre krav på sin hustru og sønnen Christian.

Sammen med mødregruppen tager Line nu kampen op mod sin usympatiske ægtemand og hans lige så usympatiske advokat.


Moderne folkekomedie

"Mødregruppen" er en moderne dansk folkekomedie. En genre, som igennem den danske filmhistorie har fået millioner af danskere i biograferne. Til halvanden times afslapning og bekræftelse på, at de gode mennesker altid vil besejre de onde til slut. Og de gode mennesker bor som regel på landet og lever et jævnt og muntert, virksomt liv på jord, mens de onde er storbyernes kapitalister.

Genren blev nærmest forædlet i et par håndfulde Morten Korch-film fra starten af 1950'erne og årene frem. Og på sin egen måde lever "Mødregruppen" helt og fuldt op til dette folkelige koncept.

Hvor det tidligere var Poul Reichhardt, der kom hjem til de fædrene gårde og ragede kastanjerne ud af ilden, når sagførere og vekselerer fra København truede med at bringe de stakkels landboere i uføre, så er Poul Reichhardt anno 2019 skiftet ud med en kvinde.

Mens Peter Malberg og Christian Arhoff er blevet vekslet til en række djærve kvinder samt en enkelt homoseksuel mand. Vupti - så er det kønspolitiske også på plads og i orden.

Som jeg tidligere har gjort rede for i anmeldelser af folkekomedier, så har jeg bestemt ikke noget imod genren. Der fremstilles sågar rigtig gode af slagsen. Det kræver dog større respekt for sit publikum, end denne film kan mønstre. Samt nogle pointer, der er knapt så tykke og indlysende.


Forudsigelighed

Det er meget længe siden, jeg har set en film, hvor man har kunnet regne slutningen ud så tidligt i forløbet. Og hvor man har set sig nødsaget til at lade en mor forklare sit spædbarn en del af forudsætningerne for handlingen.

Det er blot et par af årsagerne til, at "Mødregruppen" kun med nød og næppe sniger sig op på tre stjerner herfra.


Folketidendes anmelder giver tre ud af seks stjerner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

Annonce