Annonce
Kultur

Søs så, sang og sejrede

Foto: Gitte Terese

Med sin skønne klang løftede Søs Fenger taget på Nykøbing F. Teatert, da NFH slog dørene op til koncert med den danske sangfugl.

Aftenens holdopsætning er klar; De tre musikere Steen Rasmussen, Morten Woods og Nikolaj Findsen samt et publikum, som ingen træner i hele verdenen ønsker at placere på udskiftningsbænken.

Publikum klapper da aftenens hovedperson, Søs Fenger, træder ind på scenen på Nykøbing F. Teater. En lille og spinkel kvinde, men med så stor og smuk en klang, der denne lørdag aften 1. februar rammer publikum fra første strofe: ”Du kan røre ved mit hjerte, du kan løfte mig op...” lyder indledningen til sangen ”Kun et liv”.

Søs Fenger var i topform denne lørdag aften – ikke alene med sin guddommelige vokal, men også konstant klar med kvikke kommentarer mellem numrene. Fx om videoen til ”Evighed af dig”. ”Den er indspillet hjemme hos mig – i mit køkken, badeværelse og soveværelse – og den kan ses på You Tube”, lød det kækt fra sangerinden, som også afslørede, at hun havde fået så stort en garderobe på teatret, at hun kunne rende nøgen rundt – ”kom bare ned i pausen”, spøgte sangfuglen. 

Der var også plads til de mere eftertænksomme historier, bl.a. med ”Stjernenat”, som sangerinden har tilegnet sin far, Rasmus, som døde da hun var 5 år. Med ”Inderst Inde” takkede hun de mange voksne, som frivilligt går rundt i nattelivet iført gule jakker. Søs Fenger har selv siddet i bestyrelsen for Natteravnene i 17 år. 

Selvom Søs Fenger har rundet de 50 år og været på toppen af poppen i mere end 30 år, var det første gang, at hun gav koncert på Nykøbing F. Teater – men næppe sidste gang.

At dømme ud fra publikums næsten konstante klapsalver i takt til musikken, fik de fuld valuta for hver en skilling – med i alt 16 sange plukket fra fem af Søs Fengers mere end dobbelt så mange albums.

Størstedelen af sangene var hentet fra hendes solo-albums ”Vinterdage” fra 1989, ”Camouflage” fra 1996 og det seneste udspil, ”Nogle gange er man så heldig, at man ikke når at tænke sig om”. Ikke at forglemme to af de største hits fra Søs Fengers tid som frontfigur i News, ”Du er” og ”Jeg elsker dig”.
 

 ”Hvor er I fede, mand”, lød der fra sangerinden, som siden hen udskiftede ’mand’ til først ’skat’ og senere ’kærester’ – i sin beskrivelse og begejstring af publikum. ”Hvor tit må man komme og spille her?”, spurgte Søs Fenger, efterfulgt af et ”I er fantastiske”.

Sidste strofe af sangen ”Kun et liv”, som Søs Fenger indledte koncerten med, lyder sådan: ”… uanset hvad vi gør, så skal vi væk herfra”. Aftenens opløftende koncert i Nykøbing F. Teater fik også en ende. Men alt slutning har en ny begyndelse – så mon ikke, at NFH i løbet af det næste år, er klar med endnu en koncert med Søs Fenger.

Af Gitte Terese

  • Foto: Gitte Terese
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Annonce
Annonce
Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster