cookie-og-privatlivspolitik
2021-06-11-Copyright: peter foersom, Folketidnde.
Golfklubben, Maribo.
Kunst på gadeplan.
Propel ved Golfbanen.
FLYVERMINDESMÆRKE (2002). Ved Hul 11, Maribo Golfklub. Marksten forsynet med propelblad fra en tysk Messerschmitt-jager af typen ME 110, som styrtede ned på stedet 4. august 1904.

8

Billeder

FLYVERMINDESMÆRKE (2002). Ved Hul 11, Maribo Golfklub. Marksten forsynet med propelblad fra en tysk Messerschmitt-jager af typen ME 110, som styrtede ned på stedet 4. august 1904.
Foto: Anders Knudsen

Kunst på gadeplan

Kunst på gadeplan – Midtlolland

Flyet ved Hul 11
07. august 2021 kl. 10:30 Af Peter Foersom

I august 1944 blev en tysk natjager af typen Messerschmitt 110 med tre mand ombord skudt ned over Midtlolland. Den havde forvildet sig ind i en flok allierede fly, der havde bombet ved Peenemünde.

Agterskytten sprang ud med faldskærm, mens piloten og navigatøren blev dræbt og styrtede ned med flyet på kanten af en tørvemose sydøst for Maribo. Dele af flyet med piloten borede sig dybt ned i den bløde jord.

- Motorerne ligger stadig dernede, siger 85-årige Erik Rask fra Maribo Golfklub, som i dag ejer arealet.

I juni 2002 kommer en henvendelse fra pilotens nevø, som ønsker at se nedstyrtningsstedet. Det lokaliseres med metaldetektor, og man forsøger at grave flyet op, men det ligger mere end fire meter nede.

Man finder dog propelblade og andre flydele foruden knoglerester og pilotens soldaterbog.

Annonce

Stedet er markeret med en sten og et propelblad med tydelige skudhuller.
Oplysninger fra Christian Løye: Flyet på golfbanen. (2020)KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE