cookie-og-privatlivspolitik
2021-01-22-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Skerrisvej, Nørre Alslev
Kunst til en coronatur
Ældrecenteret Helenehusene har sat en bronze skulptur op foran indgangen.
Kunstner: Keld Moseholm
afsløret 27-09-2002.
"PROJEKT" eller "SAMARBEJDE". Bronze på granit fra 2002. Lavet af Keld Moseholm Jørgensen (f. 1936). Ved Skerrisvej i Nr. Alslev, foran ældrecentret Helenehusene. Skulpturen forestiller fire små, tykke mænd, der bakser med en granitblok. De små, tykke mænd er populære figurer, som optræder på flere af Keld Moseholms værker.

10

Billeder

"PROJEKT" eller "SAMARBEJDE". Bronze på granit fra 2002. Lavet af Keld Moseholm Jørgensen (f. 1936). Står ved Skerrisvej i Nr. Alslev, foran ældrecentret Helenehusene. Skulpturen forestiller fire små, tykke mænd, der bakser med en granitblok. De små, tykke mænd er populære figurer, som optræder på flere af Keld Moseholms værker.
Foto: Anders Knudsen

Kunst på gadeplan

Kunst på gadeplan – Nørre Alslev

Projekter og samarbejde
03. april 2021 kl. 10:49 Af Peter Foersom

- Hvad hedder skulpturen? spurgte Folketidendes medarbejder den fynske billedhugger Keld Moseholm i september 2002 i forbindelse med indvielsen af skulpturen foran Helenecentret i Nørre Alslev med de fire små, tykke mænd, der står på to granitblokke og bakser med en tredje.

- Projekt eller samarbejde, sagde billedhuggeren, hvis forskellige udgaver af de små tykke mænd var meget populære på den tid.

Det samme kan man sige om flere af de øvrige værker på denne side med kunst på gadeplan i Nørre Alslev.

Vandkunsten, som tilmed er et vandfald, viser sig at være daværende vejchef Kaj Olesens sideprojekt fra dengang, der skulle laves nye fortove ved Kæpgårdscentret.

Måske gælder det også de to halvkugleformede høje ved indgang til Nordfalsters Svømmecenter. Det har i hvert fald været noget af et projekt at få placeret så mange brosten så smukt, og samarbejde har det garanteret også krævet.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE