cookie-og-privatlivspolitik
2021-02-02-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Biblioteket, Kongensgade 43, Nykøbing.
Kunst til en coronatur.
Foran Guldborgsund Bibliotek i forhaven står disse granit sten.
Kunstner: Erik Bischoff
Opstillet: 1976.
"BROEN" (1976).  Dobbeltskulptur i granit af Nysted-kunstneren Erik Bischoff (1914-1995). "En bro kan ses som et symbol på, at mennesker knyttes til hinanden", skriver Bodil Haugaard i Nykøbing Falster Kunstforenings jubilæumsbog "Skulpturer i Nykøbing Falster" (2011). Rejst foran det dengang nybyggede bibliotek.

6

Billeder

"BROEN" (1976). Dobbeltskulptur i granit af Nysted-kunstneren Erik Bischoff (1914-1995). "En bro kan ses som et symbol på, at mennesker knyttes til hinanden", skriver Bodil Haugaard i Nykøbing Falster Kunstforenings jubilæumsbog "Skulpturer i Nykøbing Falster" (2011). Rejst foran det dengang nybyggede bibliotek.
Foto: Anders Knudsen

Kunst på gadeplan

Kunst på gadeplan – Nykøbing

Livslyst og morgenrøde
18. juli 2021 kl. 07:00 Af Peter Foersom

Kvindeskulpturen ”Gry” i bibliotekshaven i Nykøbing har undertitlen ”Foraaret 1945” og opfattes lokalt som et symbol på ophøret af den tyske besættelse.

Billedhuggeren Johannes Bjerg er dog mest kendt som repræsentant for den stærke livslyst- og sundhedsbevægelse fra begyndelsen af 1900-tallet.

Skulpturen kom til Nykøbing i 1943, da Laur. Nygaard, som var direktør for Lolland-Falsters Frøhandel, købte den på en udstilling i København og gemte den. Firmaet var ved at opføre nyt hovedsæde i Dronningensgade, og 5. maj 1945 kom skulpturen frem og fik plads i et lille anlæg foran den nye hovedbygning.

I 1963 forærede direktøren skulpturen til kommunen, og den fik plads ”i anlægget ved stadion på hjørnet ved Vestensborg Allé”. Her har den stået siden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE