cookie-og-privatlivspolitik
2021-01-23-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Gammel Torv, Nysted
Kunst til en coronatur.
Metalskulptur i granit vandbassin - vandkunst - opsat på Gammel Torv.
"VANDKUNST" i bronze (1992).  Gl. Torv, Nysted. Lavet af Morten Stræde (f. 1956). Indgår i et samlet projekt for byens ældste torv. Oprindelig suppleret med en kegleformet tønde uden for bassinet. Denne del af skulpturen forsvandt i august 2010 samtidig med bronzetyverierne i Rødby og Sakskøbing og er ikke genanskaffet.

7

Billeder

"VANDKUNST" i bronze (1992). Gl. Torv, Nysted. Lavet af Morten Stræde (f. 1956). Indgår i et samlet projekt for byens ældste torv. Oprindelig suppleret med en kegleformet tønde uden for bassinet. Denne del af skulpturen forsvandt i august 2010 samtidig med bronzetyverierne i Rødby og Sakskøbing og er ikke genanskaffet.
Foto: Anders Knudsen

Kunst på gadeplan

Kunst på gadeplan – Nysted

Kommunernes monumentnetværk.
24. april 2021 kl. 19:30 Af Peter Foersom

Skulpturer og anden kunst i det offentlige rum er udsat for vejr og vind, frost og tø og somme tider hærværk. Springvand kalker til, skulpturer bliver begroet med alger, glasfiber revner, cement forvitrer og gavlmalerier skaller af.

Og hvad gør man så, hvis man som ansvarsbevidst kommune vil passe på sine kunstværker. Skal man bruge eddike eller eddikesyre, når ”Paraplypigen” har fået hvide støvler, kan man bruge højtryksspuling, når granitten er blevet algegrøn eller går det med almindelig algerens?

”Monumentnetværket” er et uformelt samarbejde mellem de skulptur- og springvandsansvarlige medarbejdere i en række danske kommuner. For det er de færreste, der som København har råd til at have en fuldtidsmedarbejder til at holde øje med kommunens kunstværker.
Men alle kommuner har et større eller mindre antal kunstværker på gadeplan at passe på. Og så er det godt at have nogen at dele spørgsmål og erfaringer med.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE