cookie-og-privatlivspolitik
2021-04-23-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Kramnitze havn.
Jernskulptur på Kramnitze havn der fortæller om stormflodens høje.
"DIGEMONUMENTET" (2020). Jernkonstruktion ved havnen i Kramnitze fremstillet af BM Steel Construction efter tegninger af ETN-arkitekt Rikke Cora Larsen. Monumentet fejrer det lollandske havdige og markerer vandstanden ved stormfloden 1872. Opsat af Lolland Kommune

6

Billeder

"DIGEMONUMENTET" (2020). Jernkonstruktion ved havnen i Kramnitze fremstillet af BM Steel Construction efter tegninger af ETN-arkitekt Rikke Cora Larsen. Monumentet fejrer det lollandske havdige og markerer vandstanden ved stormfloden 1872. Opsat af Lolland Kommune.
Foto: Anders Knudsen

Kunst på gadeplan

Kunst på gadeplan – Sydlolland

Digemonumentet i Kramnitze - et turistudviklingsprojekt.
26. juni 2021 kl. 07:50 Af Peter Foersom

Det begyndte med, at Lolland Kommune ville gøre noget for turismen på Sydlolland ved at skabe en seværdighed.

Pumpestationen i Kramnitze, som afvander Rødbv Fjord, er Nordeuropas største pumpestation, og i 2018 var det 100-året for ansættelsen af H.M. Markersen i 1918 som digeingeniør og ansvarlig afvandingen.

Dét var en god anledning, og ETN Arkitekter foreslog, at Markersen skulle mindes med et tårn i røde mursten ligesom pumpestationen.

Men den gik ikke, for Kystdirektoratet sagde nej. Man måtte ikke bygge et murstensmindesmærke inden for strandbeskyttelseslinjen.

Så måtte arkitekterne tænke om igen, og i 2020 var de klar med en ny ide: En rampe i rustent pladejern til minde om det 63 kilometer lange lollandske havdige, der blev opført efter stormfloden i 1872.

Annonce

Rampen hedder Digemonumentet og er anbragt mellem to bænke på en lille plads tæt ved havnen i Kramnitze – og den er godkendt af Kystdirektoratet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE