cookie-og-privatlivspolitik
2021-05-21-Foto: Peter Foersom, Rykkerup.
Femø.
Kunst på gadeplan.
Bænke rundt om på Femø.
Her er det Drage.
"FEMØ-BÆNKEN" er designet af Kaj Larsen i 2007 efter ide af Annelise Svensson. I 2008 blev bænken sat i produktion af Arne Andersen. Bænkene er individuelt dekoreret og placeret af Femø Beboerforening. Mange af dem har navne, som f.eks. "Hvil og Smil Bænken" ved Femø Havn, som bærer teksten:  - De grønne bænke er offentlige bænke til hvil og smil for alle. Bænken på det store billede hedder "Dragebænken" og er dekoreret af Adi og Kim Holzer i 2010.

8

Billeder

"FEMØ-BÆNKEN" er designet af Kaj Larsen i 2007 efter ide af Annelise Svensson. I 2008 blev bænken sat i produktion af Arne Andersen. Bænkene er individuelt dekoreret og placeret af Femø Beboerforening. Mange af dem har navne, som f.eks. "Hvil og Smil Bænken" ved Femø Havn, som bærer teksten: - De grønne bænke er offentlige bænke til hvil og smil for alle. Her "Dragebænken" som er dekoreret af Adi og Kim Holzer i 2010.
Foto: Anders Knudsen/Peter Foersom

Kunst på gadeplan

Kunst på gadeplan - Femø

Kunst på Femø
04. juli 2021 kl. 09:56 Af Peter Foersom

Trods sin beskedne størrelse (11 km2), lille indbyggertal (121) og isolerede beliggenhed (55 minutter fra Kragenæs) byder Femø på masser af kunst.

Der er verdenskunst, national kunst og humørfyldt folkekunst spredt ud over øen i små skulpturparker og på overraskende steder i den betagende natur.

Femø-bænken bliver fremstillet på øen og er dekoreret i mange udgaver af både lokale og udenøs kunstnere. Den står ofte, hvor den både er en fornøjelse at se på og at se fra.

Ved Eventyrstrædet er der illustrerede eventyr i gamle popler.

I Nørreby Anlæg står tre af Hanne Varmings Amalie-skulpturer, og ved Bastmosens bred i Sønderby står tre skulpturer af Erik Varming.

Annonce

Ved Damstrædet, også i Sønderby, slås en los og en ræv hidsigt om byttet, fastholdt af billedhuggeren Holger Wederkinch, som var født på Femø, og hvis skulpturer findes over hele verden. Der er en isbjørn med unger på Langelinie og en Jeanne d’Arc som rytterstatue i Paris.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE