cookie-og-privatlivspolitik
2021-01-19-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Gymnasiet Katedralskolen, Poul martin Møllersvej, Nykøbing.
"Kar for alfabetets styrtregn".  Skulpturen er lavet af rød bohus-granit af Laila Westergaard. Den blev erhvervet i 2006 med tilskud fra Knud Højgaards Fond i forbindelse bygning af en ny klassefløj. Karret er forsynet med tekster og tegninger fra skolens lærebøger.
Kunst på coronatur

5

Billeder

"Kar for alfabetets styrtregn". Skulpturen er lavet af rød bohus-granit af Laila Westergaard. Den blev erhvervet i 2006 med tilskud fra Knud Højgaards Fond i forbindelse bygning af en ny klassefløj. Karret er forsynet med tekster og tegninger fra skolens lærebøger.
Foto: Anders Knudsen

Kunst på gadeplan

Kunst på gadeplan: Katedralskolen

Her viser vi fem af de udendørs skulpturer, som er anskaffet i løbet af de seneste 70 år.
26. februar 2021 kl. 06:19 Af Peter Foersom

Kunst på gadeplan

Katedralskolen i Nykøbing er velforsynet med kunstværker både ude og inde.

- Skal det være kunst? lyder et nærliggende spørgsmål. Og svaret er et klart: - Ja!

Men allerede disse fem værker viser tydeligt, at ”kunst” har mange fremtrædelsesformer.

Denne billedartikel er den første i en længere række, som vi kalder ”Kunst på gadeplan”. Målet er at præsentere om ikke alle, så dog de fleste af de mange kunstværker, man kan se i det offentlige rum på Lolland-Falster.

Denne gang har vi fået god hjælp fra Katedralskolens kunstudvalg til at fortælle om kunstværkerne på skolen. Vi siger tak og håber, at vi i disse langtrukne coronatider kan inspirere læserne til at se med og måske tage en tur for at se nærmere på kunstværkerne.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE