cookie-og-privatlivspolitik
2021-01-27-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Nørregade, Maribo.
Kunst til en coronatur.
Sten skulptur foran indgangen til Lolland Kommunes administrationsbygning fra Nørregade.
Kunstner: Eva Sørensen (født 1940)
"for Maribo kommune med støtte fra Statens Kunstfond".
Udsmykket granit. Nørregade, Maribo. Uden titel. Fremstillet 1984-88 af Eva Sørensen (1940-2020). Eva Sørensen var født i Herning og boede i mange år i Mergozzo i Italien, hvor hun blev æresborger. Stenen er hvid granit med grønne farver fra det nærliggende Montorfano-brud. Anskaffet af Maribo Kommune og Statens Kunstfond.

6

Billeder

UDSMYKKET GRANIT. Nørregade, Maribo. Uden titel. Fremstillet 1984-88 af Eva Sørensen (1940-2020). Eva Sørensen var født i Herning og boede i mange år i Mergozzo i Italien, hvor hun blev æresborger. Stenen er hvid granit med grønne farver fra det nærliggende Montorfano-brud. Anskaffet af Maribo Kommune og Statens Kunstfond.
Foto: Anders Knudsen

Kunst på gadeplan

Kunst på gadeplan - Maribo

Skulptur, statue, buste, søjle, sten.
06. marts 2021 kl. 06:36 Af Peter Foersom

Der er mange slags kunst, og det er meget forskelligt, hvad man ser og tænker derved:
Når man for eksempel ser skulpturen af Lollandspigen på Torvet i Maribo, tænker man på springvand og glade studenter. (Mon de får lov til et feste i år?).

Og når man ser statuen af Kaj Munk ved det gamle rådhus, nynner man uvilkårligt på sangen om den blå anemone og tænker på digterpræsten, der blev likvideret under besættelsen.

Når man ser busten af kong Frederik VII på den anden side af rådhuset, husker man muligvis, at det var ham, der afsluttede enevælden og udnævnte sin elskerinde, Louise Rasmussen, til grevinde Danner.

Når man ser mindesøjlen for Leonora Christina ved Søndersø foran Domkirken, tænker man måske et øjeblik på kongedatteren, der blev sat i Blåtårn på grund af sin mand.

Men når man ser den kæmpestore, skiftevis rå og polerede granitsten ved bagsiden af Lolland Kommunes administrationsbygning, ser man en kæmpestor granitsten, der er skiftevis rå og poleret.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE