cookie-og-privatlivspolitik
2021-01-28-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Winchellsgade, Nakskov.
Kunst til en coronatur.
Ud for indgangen til Indrefjorden er der opsat en bronce skulptur af flyvende fugle.
"FUGLEGRUPPE". Stål. Ved indgang til parken ved Indrefjorden fra Nybro. Opsat 1972. Lavet af Helge Holmskov (1912-84), der voksede op i Sakskøbing. Kaldes også "Mågerne".

8

Billeder

"FUGLEGRUPPE". Stål. Ved indgang til parken ved Indrefjorden fra Nybro. Opsat 1972. Lavet af Helge Holmskov (1912-84), der voksede op i Sakskøbing. Kaldes også "Mågerne".
Foto: Anders Knudsen

Kunst på gadeplan

Kunst på gadeplan - Nakskov

Verdenskunst i Winchellsgade
02. april 2021 kl. 13:52 Af Peter Foersom

Da medarbejderne bag ”Kunst på gadeplan” i maj 2020 besøgte parken ved Indrefjorden for at se Holmskovs ”Fuglegruppe”, parkerede vi på Rema 1000’s p-plads ved Winchellsgade. Inden vi forlod pladsen, bemærkede vi gavlmaleriet på Winchellsgade 19, som vi ikke havde set før.

- Det kunne godt tænkes at være kunst, sagde vi til hinanden.

En henvendelse til Folketidendes Nakskov-redaktion gav den oplysning, at gavlmaleriet ikke havde givet anledning til debat, men at Hans Jørgen Krag havde med det at gøre.

Under arbejdet med ”Kunst på gadeplan” lykkedes det at få forbindelse med Hans Jørgen Krag. Han fortalte, at det er Per Arnoldi (f. 1941), der har lavet gavlmaleriet.

Per Arnoldi er en verdensberømt plakatkunstner. Han begyndte karrieren med popkunst i 60’erne og er en af de få danske kunstnere, som er repræsenteret på MOMA (Museum of Modern Art) i New York. Og nu altså også i Winchellsgade i Nakskov.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE