cookie-og-privatlivspolitik
2021-01-27-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Rådhustorvet, Sakskøbing.
Kunst til en coronatur.
Granit søløver i fontaine foran det tidliger rådhus.
"Søløver." Springvandsfigurer på Rådhustorvet i Sakskøbing opsat i 1989. Lavet af billedhuggeren Helge Holmskov (1912-84).  Oprindelig støbt i bronze, genskabt i granit i 2011 efter tyveri. Helge Holmskov var født i Sakskøbing og var udlært smed, før han blev billedhugger. Flere værker på Lolland-Falster.

5

Billeder

"Søløver." Springvandsfigurer på Rådhustorvet i Sakskøbing opsat i 1989. Lavet af billedhuggeren Helge Holmskov (1912-84). Oprindelig støbt i bronze, genskabt i granit i 2011 efter tyveri. Helge Holmskov var født i Sakskøbing og var udlært smed, før han blev billedhugger. Der er flere af hans værker på Lolland-Falster.
Foto: Anders Knudsen

Kunst på gadeplan

Kunst på gadeplan - Sakskøbing

Skulptur-tyverierne i Sakskøbing 2010.
26. januar 2021 kl. 06:28 Af Peter Foersom

Et gammelt ord siger: - Man stjæler ikke brænde i skoven og ikke dyr på marken, for de kan ikke låses inde. Man kunne tilføje: - og heller ikke kunst på gaden.

Men natten til den 6. august 2010 forsvandt Paraplypigen fra sin plads ved Sakskøbing Torv, og natten efter skete det samme med Søløverne på Rådhustorvet. Begge var i bronze.

Det viste sig, at billedhuggeren Lise Ring havde modellen til Paraplypigen stående, mens Søløverne stod i granit i en skolegård i Nordsjælland.

Paraplypigen kunne altså støbes igen, mens Søløverne kunne genskabes på Sakskøbing Stenhuggeri.

En indsamling i byen skaffede lidt over en halv million kroner, og Søløverne blev genindviet 3. oktober 2011, mens Paraplypigen atter stod på sin plads 25. marts 2012.

Annonce

Tyvene, to yngre mænd, blev fundet kort før jul 2010. De havde skåret skulpturerne i småstykker med en vinkelsliber og solgt stumperne til en ophugger i Helsingør. I august 2011 fik den yngste 3 års fængsel og den ældste 1 år og 9 måneder ved retten i Nykøbing.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE