cookie-og-privatlivspolitik
2021-01-20-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Platanvej, Øster Toreby.
Kunst til en coronatur
På virksomheden Raaco har de haft et kunstværk stående i mange år forand deres bygninger.
"CUMULUS" (1973) foran Raaco i Øster Toreby. 14 meter høj skulptur i masonit og spånplade overtrukket med glasfiber på tre søjler. Af Peer Bruun (1941-2012). Indgår i Raacos kunstsamling.

6

Billeder

"CUMULUS" (1973) foran Raaco i Øster Toreby. 14 meter høj skulptur i masonit og spånplade overtrukket med glasfiber på tre søjler. Af Peer Bruun (1941-2012). Indgår i Raacos kunstsamling.
Foto: Anders Knudsen

Kunst på gadeplan

Kunst på gadeplan - Sundby og Østlolland

Skulptur fik navn efter konkurrence
15. august 2021 kl. 09:00 Af Peter Foersom

- Et vartegn for Nykøbing, som kan ses viden om, sagde byens daværende borgmester Børge Jørgensen, da han lørdag 15. september 1973 afslørede Peer Bruuns 14 meter høje glasfiberskulptur foran Raaco i Øster Toreby.

Han tilføjede, at Peer Bruun var en kunstner, der laver store værker.
Raacos direktør E. Damberg fulgte op med at kalde skulpturen et vartegn for Raaco og udsatte en præmie på 5.000 kroner for det bedste forslag til navn på skulpturen.

Peer Bruun omtalte selv skulpturen som ”Raaco-skyen”.
To måneder efter var der indkommet 1.067 breve med forslag til navne. Heraf var der 13, der foreslog navnet ”Cumulus”, som man fandt var det bedste. Efter lodtrækning mellem de 13 tilfaldt de 5.000 kroner bibliotekar Leif Døssing.

Blandt de øvrige forslag nævnes ”Egnsudviklingsstøtten” og ”Knold og Tot” i Folketidendes artikel om afgørelsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

ANNONCE