Annonce
Landbrug

- Vi skal blive større og stærkere

Skovyrkerne Øernes formand, Rudolf Iuel glædede sig over, at en kampagne for hvervning af medlemmer har båret frugt. Foto: Privat

Skovdyrkerne Øerne har holdt generalforsamling.

Skovdyrkerne Øernes formand, Rudolf Iuel, efterlyste på foreningens generalforsamling i Sorø 22. oktober større egenkapital og indtjening, men glædede sig over succes med to nye kampagner til hvervning af nye medlemmer.

- Foreningen har været i stand til at udføre ændringer i organisationen samtidig med at holde stift fokus på driften. Vi må aldrig glemme, at vi er en medlemsorganisation, og at vi skal finde vores berettigelse. Visionen er at skabe det bedst tænkelige grundlag for medlemmernes skovdrift.

Sådan lød det fra Rudolf Iuel på generalforsamlingen, hvor et stort antal blandt foreningens medlemmer var mødt frem.

Formanden kommenterede blandt andet på et vigende antal medlemmer, om end i beskeden skala, idet der også har været tilgang af nye:

- Nettotabet er endt på 42 medlemmer, svarende til en tilbagegang i medlemmer på 4,3 procent. Til gengæld er netto-erhvervede arealer endt på 283 ha., en stigning på 1,6 procent. Tallene indikerer dermed, at det især er medlemmer med få ha. skov, der har meldt sig ud, oplyste Rudolf Iuel.

I det forløbne regnskabsår har Skovdyrkerne Øerne igangsat to kampagner for at øge medlemstallet.

- Den ene kampagne er en central registrering af årsagen til, at medlemmerne forlader os. Det viser sig, at vi havde en del små medlemmer, der meldte sig ud på grund af stigende kontingenter. Hovedparten af de resterende medlemmer, der har forladt os, har enten solgt skoven eller er stoppet med at producere juletræer. Alle de udmeldte har vi kontaktet for at blive klogere på, hvor vi skal forbedre os. Målet er, at ingen forlader os grundet utilfredshed med vores ydelser, pointerede Rudolf Iuel og fortsatte:

- Den anden kampagne sigter på at hverve store medlemmer. Dermed har vi nu to varianter af vores kampagne, og det er blevet til tre nye partneraftaler i løbet af året, hvilket må betegnes som en succes.

Skovdyrkerne Øernes direktør, Lars Muldbak, fremlagde årets økonomiske resultat, der viser en omsætning på cirka 162 millioner kroner - lidt under det budgetterede. Den største negative afvigelse i omsætningen skyldes en skuffende juletræssæson.

Dækningsbidraget fra driften er med godt 21 millioner kroner kun lige under det budgetterede.

- De ret store negative afvigelser i dækningsbidraget for juletræer og klippegrønt er dog næsten opvejet af positive afvigelser fra de øvrige områder i foreningens aktiviteter. Resultatet før skat er med 380.000 kroner cirka to tredjedele lavere end forrige år, men det skyldes ikke-budgetterede fællesudgifter til De Danske Skovdyrkerforeninger, DDS, samt ekstra udgifter i forbindelse med den nye organisation, fastslog Lars Muldbak.

Han påpegede tillige, at hvor egenkapitalen i dag er mindre end fem procent af omsætningen, skal denne øges til mindst 10 procent frem til 2025.

Der var valg til bestyrelsen, hvor Hans Christian Teisen og Anne Marie Nymann blev nyvalgt, idet Lars Holst-Frederiksen og Ole Holst Henriksen ikke ønskede genvalg. Efter generalforsamlingen var direktør i interesseorganisationen Dansk Skovforening,

Jan Søndergaard, indbudt til at give en orientering om foreningens politiske arbejde overfor politikere og embedsmænd på Christiansborg. Jan Søndergaard præsenterede blandt andet den nye debatbog "Klimaskoven", som efter hans ønske gerne skulle bidrage til en nuanceret debat om skovdrift i relation til klimadebatten.

Skovdyrkerne Øerne dækker Bornholm, Fyn, Langeland, Sjælland, Lolland og Falster og er en del af De Danske Skovdyrkerforeninger.

  • Skovyrkerne Øernes formand, Rudolf Iuel glædede sig over, at en kampagne for hvervning af medlemmer har båret frugt. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Annonce
112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

Indland

Kongeparret fortsætter forårstradition på Fredensborg Slot

Lokal nyt

Første sted i Danmark: Nu kan du blive indlagt hjemme

Stubbekøbing

Sne over Lolland-Falster? Hvid nedbør rammer Sydhavsøerne

Indland

Politi: Kan tage måneder at finde brandårsag i Børsen

Annonce
Annonce
Lolland

Rystet sundhedsplejerske: - Hun ser jo ud som om, hun er lukket ned

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken

Leder

Dragernes vagtskifte

Guldborgsund

Lokal vinder guld ved stor konkurrence

Guldborgsund

Havde kæmpe planer for området: Nu er det sat til salg

Sport

Bliver den største nogensinde på Lolland-Falster

Guldborgsund

Tyve løb med hele overskuddet