cookie-og-privatlivspolitik
Danskerne valfartede endnu en gang til økodagen, hvor de forårsskåde køer blev lukket ud på græs.

Landbrugsnyt

232.000 danskere så på øko-køer

232.000 danskere oplevede søndag øko-køernes begejstring over at blive lukket ud på forårsgræs.
16. april 2018 kl. 09:31

Annonce

Cirka 232.000 danskere tog søndag en tur på landet for at se de økologiske køer danse. Klokken 12 åbnede stalddørene på 73 øko-gårde landet over, og køerne hoppede og sprang ud på marken i det fri efter en lang vinter i stalden.

- Besøgstallet bekræfter endnu engang, at Økodag er en folkefest. Det er utroligt glædeligt, at danskerne bakker så massivt op om begivenheden. Det vidner om en stor interesse for økologi og dyrevelfærd og et ønske om at vide, hvor maden kommer fra, siger Per Kølster, formand i Økologisk Landsforening, som deltog i den officielle åbning af Økodag på Hagens Mølle ved Skive i Midtjylland.

Per Kølster mener, at begivenheden er med til sikre, at flere køer får græs under klovene i sommerhalvåret. Ifølge den seneste evaluering af Økodag, har 78 procent af de gæster, som ikke i forvejen købte mange øko-varer, således fået øget interesse for at købe økologiske fødevarer efter at have deltaget i Økodag.

- Til Økodag oplever danskerne ”live”, hvilken forskel de gør, når de køber økologisk mælk. De er simpelthen med til at sætte køerne fri. Dyrenes begejstrede forårsdans viser meget tydeligt, at det mest naturlige for en ko er at være ude på marken. Netop derfor skal alle økologiske køer på græs i sommerhalvåret, siger Per Kølster.

15.000 besøgte gård
I en årrække har flere end 200.000 danskere deltaget i Økodag, og i år blev der sat besøgsrekord på gården Søbysøgaard på Fyn, hvor der var cirka 15.500 gæster.

- Det er overvældende, at så mange tusinde danskere bakker op, når de økologiske landmænd inviterer indenfor på deres gårde og lægger rigtig mange kræfter i at skabe et godt og hyggeligt arrangement. En stor del af gæsterne til Økodag er børn, og oplevelsen er med til at forme dem som forbrugere, siger Birgitte Nygaard, projektleder i Økologisk Landsforening.

Økodag er den største nationale fødevare- og landbrugsbegivenhed i Danmark. Eventen fandt sted første gang i 2005 med et besøgstal på 10.000.

Økodag gennemføres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske landmænd og deres mejerier.

Cirka hver tredje liter mælk, som bliver solgt i Danmark i dag, er mærket med det røde Ø.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce