cookie-og-privatlivspolitik
2020-01-23-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing.
Biblioteket, Nykøbing.
Forsider af Landbrugs Nyt, samt udgae nr. 25 fra 1972 og med omkring 5 års intivaller frem til 2017
-her er- et sammenkopi
2020-01-23-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketidende, Nykøbing. Biblioteket, Nykøbing. Forsider af Landbrugs Nyt, samt udgae nr. 25 fra 1972 og med omkring 5 års intivaller frem til 2017 -her er- et sammenkopi
Foto: Anders Knudsen

Landbrugsnyt

48 års landbrugs-historie samlet på skrift

Den første avis ligger trygt og godt i et kælderdepot under hovedbiblioteket i Nykøbing Falster. Nu runder Landbrugsnyt af efter 48 år med mange sider og seneste nyt om landbruget.
11. februar 2020 kl. 06:00 Af Lars Hovgaard

Annonce

"Mange møder for landmænd på Lolland-Falster".

Sådan lød overskriften på den første artikel i den første udgave af Landbrugsnyt i januar 1972.

En egentlig artikel var det ikke, men nærmere en oversigt over landbrugets møder på de sydlige øer - og der var mange. Og skribenten slår da også indledningsvist fast, at der ikke kan konstateres mødetræthed på Lolland-Falster.

I samme udgave kan man også læse en rundspørge om "ja eller nej til Fællesmarkedet", en artikel om landbrugsminister Ib Frederiksens besøg i Maribo samme måned, en historie om landbrugets svendebrev - og så rigtig, rigtig mange annoncer.

Den første avis ligger trygt og godt i et kælderdepot under hovedbiblioteket i Nykøbing Falster. Sammen med de efterfølgende udgaver af Landbrugsnyt. Flot bundet ind i sort læder og med årgangen markeret på siden. Det er 48 års landbrugshistorie samlet på skrift. Først om landbruget på Lolland-Falster, siden også på Sjælland. Et lille udvalg af de mange forsider gennem tiderne kan ses på denne side - og den avis, du læser i netop nu, er den sidste udgave af Landbrugsnyt.

Annonce

Som omtalt i sidste uges udgave, så fusionerer Landbrugsnyt nu ind i avisen LandbrugØst - og LandbrugØst er den fortsættende avis.

Det har været en rejse gennem dansk landbrug i næsten et halvt århundrede. Og de mange udgaver af Landbrugsnyt skildrer gode tider, svære stunder, mange forandringer og en stor udvikling i det store erhverv.

Hermed runder Landbrugsnyt af efter 48 år med mange sider og seneste nyt om landbruget.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE