cookie-og-privatlivspolitik
Børn & Dyr på Bregentved finder i år sted fra 29.-30. juni.
Børn & Dyr på Bregentved finder i år sted fra 29.-30. juni.
Foto: Niels Okking

Landbrugsnyt

50 år med Børn & Dyr på Bregentved

Børnedyrskuet på Bregentved kan i år fejre 50-års jubilæum med flere festlige indslag.
05. april 2019 kl. 11:20 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce
FAKTA
Børn & Dyr på Bregentved foregår i weekenden 29.-30. juni.
Alle børn kan deltage uanset medlemskab af 4H eller ej.
Hesteudstillere skal være født i 2011 eller før.
Det er muligt at overnatte i telte, som er under opsyn hele døgnet af voksne frivillige hjælpere. Der må ikke overnattes i eget telt i teltlejren.

Der er i den grad udsigt til en festlig weekend, når Børn & Dyr på Bregentved i weekenden 29.-30.juni slår dørene op. Det er nemlig fem årtier siden, at børnedyrskuet, der i dag ligger på Piberhusfolden ved Bregentved Gods, så dagens lys for.

50-års jubilæet bliver fejret med flere spændende indslag. Om lørdagen kan eventyrlystne sjæle få en på opleveren med et renæssance-riddershow. Her kan man opleve ilddrengene Anton & Frederik, der nok skal fyre op under publikum, og overvære en drabelig ridderdyst og masser af sværdkamp.

Samme dag kan man også få gang i rytmeboksen, når Kalle fra Ramasjang optræder med sit store trommeshow.

Om søndagen optræder Ulla Abdullas Cocobongoband med et show, der tager udgangspunkt i et originalt og iørefaldende sangunivers. Børnene kan tage fantasien i hånden og rejse med til CocobongoLand og møde Sille Krokodille, Solsorten Skralde, Loppen Bobbe og Indianerhøvdingen og hans uartige sønner Lille Ørn & Lille Bjørn. Der bliver rig mulighed for, at synge med på de fængende omkvæd og få gang i danseskoene.


Du kan tilmelde dig nu

Der er åbnet for tilmelding til årets Børn & Dyr. En af de mange familier, som glæder sig, er fysioterapeut Linda Blæsbjerg, hendes mand og deres to piger Caroline på ni år og Nicoline på 10 år. De bor på en nedlagt landejendom ved Førslev.

- Vi ser altid frem til den weekend, og når det nu ovenikøbet er et jubilæum, er der sikkert endnu mere i støbeskeen. Jeg har selv udstillet med 4H, som mine piger gør nu, og det er en skøn tid.

Lindas døtre stiller op med deres to ponyer. Som hedder henholdsvis Athena og Pandorah.

- Inden børnene var gamle nok til at gå i ringen med deres heste, udstillede de kaniner. Og uanset om du udstiller de langørede, hunde eller geder og får, er det på alle måde en lærerig proces. Som forældre er jeg rigtig glad for, at mine tøser møder nye mennesker og skaber nye relationer på kryds og tværs. Det former deres hverdag og menneskelige egenskaber, så det hele ikke bare foregår omkring internettet, fortæller Linda.


Børnene slippes løs

Samtidig foregår det hele i trygge og professionelle rammer, påpeger Linda Blæsbjerg.

- Her slipper man så at sige børnene løs, man bliver faktisk lidt overflødig som mor og far. For der er hjælpere over det hele, og alt er veltilrettelagt.

Og selvom der er flere måneder til, at det hele går løs, er familien fra Førslev allerede i gang med de første forberedelser. Tilmeldingen er i hus, men der er meget mere som skal være på plads.

- Lige nu er mine piger i gang med at planlægge, hvordan navneskilte til ponyen skrives, hvordan mane og manke skal se ud og meget andet. Forberedelserne fylder lige nu, og de er ved at læse op på, hvad ponyen spiser, dens naturlige instinkter og meget andet. Og det er måske det allerbedste ved Børn & Dyr på Bregentved. At børnene bliver ansporet til at være nysgerrige, søge viden og blive klogere, slutter hun.

Man kan tilmelde sig på www.bornogdyr.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce