cookie-og-privatlivspolitik
Formand for foreningen, der står bag Børn & Dyr på Bregentved, Jens Mortensen, både tror og håber, at der i fremtiden også er plads til børnedyrskuet.
Formand for foreningen, der står bag Børn & Dyr på Bregentved, Jens Mortensen, både tror og håber, at der i fremtiden også er plads til børnedyrskuet.
Foto: Niels Okking

Landbrugsnyt

50 år med Børn og Dyr

Så er det i weekenden, at børnedyrskuet Børn & Dyr på Bregentved fejrer 50-års jubilæum.
27. juni 2019 kl. 10:05 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce
FAKTA
- Børn & Dyr på Bregentved finder sted lørdag den 29. juni fra kl. 09.00-19.00 og søndag den 30. juni fra kl. 09.00-18.00.
- På Børn & Dyr på Bregentved dyster op imod 250 børn sammen med deres kæledyr om den eftertragtede Bregentved-præmie eller deltager i andre 4H-aktiviteter. 
- For mange 4H´ere er dyrskuet "den store eksamen" efter flere måneders forberedelse i 4H LandboUngdom, hvor de har lært om pasning og pleje af deres kæledyr.
- Hvert år besøger ca. 12.000 gæster dyrskuet.
- Læs programmet på www.bornogdyr.dk
- Adresse: Piberhusvej, 4690 Haslev - ved siden af Bregentved Gods.

For femte gang er det formanden Jens Mortensen, der åbner ballet, når Børn & Dyr på Bregentved for 50. gang inviterer danskerne på en festlig weekend fyldt med dyr, konkurrencer, udstillinger og shows.

- Et halvt århundrede med Børn & Dyr på Bregentved har sat tankerne i gang. Først og fremmest må vi konstatere, at begivenheden ikke er mindre populær. Vi har det samme antal firmaudstillere som forrige år. Til gengæld har vi flere to-dagsudstillere, og vi har mere end 110 heste i år, hvilket er rigtig flot. I år kan du også opleve Copenhagen Drummers, Kalle fra Ramasjang, kokken Søren Gericke, rideshows, traktortræk og meget mere, siger Jens Mortensen.

Og nu er det jubilæumsår, så hvad glæder formanden sig mest til?

- Jamen det hele. Publikums reaktion, stemningen, gensynet med gamle bekendtskaber. Arbejdet op til selve weekenden med de mange fantastiske frivillige bekræfter endnu engang, at Danmarks største dyrskue for børn stadigvæk har noget at byde på, og det er jeg glad for. Og uden de frivillige, intet dyrskue, siger han.

Erhvervet skrumper ind i disse år. Bedrifterne bliver større, men der bliver færre og færre landmænd, der driver et fuldtidslandbrug, forklarer Jens Mortensen, og måske derfor vil flere gerne være med til at værne om en tradition og hele ånden bag dyrskuet.

Er der så et Børn & Dyr på Bregentved om 50 år?

- Nu er det jo svært at spå, især om fremtiden, men jeg har en fornemmelse af, at der fremover vil være et dyrskue her. Vi har en størrelse, som betyder, at denne begivenhed ikke bare forsvinder fra den ene dag til den anden. Mange formænd vil efter mig byde velkommen. Børn & Dyr på Bregentved er nemlig også en vigtig lokal samfundskontakt. Ved dette jubilæum får vi god mulighed for at fortælle dyrskuets historie og landbrugets lokalhistorie. Den historie tror jeg, den næste generation vil bære videre i en eller anden form, slutter Jens Mortensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her