cookie-og-privatlivspolitik
Lørdag d. 5. maj kan du opleve nogle af de ni gederacer, der findes i Danmark hos gedeavlere landet over.
Foto: Arkivfoto

Landbrugsnyt

Åben stald hos gederne

Gedeavlere fra Dansk Gede Union åbner stalddørene lørdag d. 5. maj kl. 10-15.
04. maj 2018 kl. 08:32 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

13 gedeavlere over hele landet åbner lørdag d. 5. maj op for besøgende, der kan opleve gederacer, som opfylder forskellige formål fra malkning og kødproduktion til landskabspleje, mohairproduktion og klappedyr.

Dansk Gede Union er foreningen, hvor gedeavlere fra hele landet samarbejder om at forbedre forholdene for gedeavl i Danmark. Arbejdet for alle landets ni gederacer varetages her. Åben Gedestald er et tiltag fra gedeavlerne i Dansk Gede Union.

Sidste år åbnede 12 besætninger stalddørene, og i år er der 13 avlere, som har meldt sig. Der vil derfor være rig mulighed for flere steder i landet at opleve mange forskellige gederacer.

Hvis man har fået lyst til at blive gedeavler, er det vigtigt, at man anskaffer sig dyr af en race, der passer til de forhold og forventninger, man har.

- Vi anbefaler, at man tager sig tid til at besøge avlere af forskellige racer for at høre nærmere og se de forskellige måder at indrette stalde og folde på. Men også selvom man ikke lige har tænkt sig at anskaffe geder selv, er man hjertelig velkommen til at komme og nyde dyrene d. 5. maj, understreger Anne Bjørklund, formand for DGU.

- Maj er et super godt tidspunkt at se på geder, da der er kid i de fleste besætninger. Og findes der noget sødere end gedekid? Nogle mennesker tror, at geder lugter. Vi vil gerne udbrede det faktum, at hundyr og kid overhovedet ikke lugter. Avlsbukkene derimod har en meget karakteristisk aroma særligt i efterårsmånederne, når hundyrene er i brunst. På denne tid af året er det ikke så slemt, så kom bare og snus til gedeverdenen, opfordrer Anne Bjørklund.

Her kan du se geder:

Grønbakkegård, Jette Jungsberg, Bendslevvej 34, 4250 Fuglebjerg (dansk landrace)
- Den danske Landraceged er en fortræffelig malkeged til den lille selvforsyning. Kom og se og klap vores dyr. Og hør om vores erfaringer med mælk og ost gennem mere end 10 år. Kaffe, saftevand og smagsprøver.


Lisbeth og Ole Rasmussen, Sandvedvej 37, 4250 Fuglebjerg (boergeder)
- Her på Ellebækgården er der åben gedestald, hvor alle interesserede er velkommen til at se vore boergeder.


Anne Bjørklund, Sneslevvej 42, Sneslev, 4250 Fuglebjerg (wallisergeder)
- Hos os kan du se bukke, geder og frække, glade kid af dansk og østrigsk afstamning. Husk gummistøvler til en tur i folden. Spis gerne madpakker i haven, kaffe, kage og saftevand kan købes.


Ena Simone Thor Christiansen, Lykkebækvej 6, 4672 Klippinge (dværggeder)
- Her på Stevns har jeg dværggeder, og jeg åbner min stald for alle nysgerrige. Jeg deler ud af al min erfaring og hjælper gerne med at finde ud af, hvilken gederace der passer dig.


Jan Koue Larsen, Ømarksvej 66, 4100 Ringsted (dansk nubiske geder)
- Her på Horsefoldgaard kan du klappe vores godmodige 6 geder og 6 gedekid samt de 2 bukke. Kom og hør historien om vores geder. Tag gerne madkurven med. Kaffe, te og saftevand.


Karen Christensen Stenmarksgården, Gilsagervej 55 B, 4100 Ringsted
- Vi har cirka 130 mohair-geder og regner med at klippe en ged kl.11 og kl.14. Der vil være mulighed for at se og føle på mohairprodukter i gårdbutikken eller at smage spegepølse af ged. Vi har også får og alpakaer.


Camilla Emilia Nørgaard Sadolin, Strølillevej 38, 3320 Skævinge (dansk landrace)
- Kom og besøg vores landracegeder og de to mohairgeder.


Lotte Marborg, Hulekærsvej 2, Kyndby Mark, 3630 Jægerspris (dansk landrace)
- Kom og hils på vores dejlige Landrace-geder, få en sludder og en dejlig oplevelse for hele familien. Kaffe og kage kan købes.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE