cookie-og-privatlivspolitik
Der er mulighed for at se nærmere på limousinekvæg, når der over hele landet er åbent hus lørdag den 26. januar.
Der er mulighed for at se nærmere på limousinekvæg, når der over hele landet er åbent hus lørdag den 26. januar.

Landbrugsnyt

Åbent hus hos limousinerne

Tre besætninger med limousinekvæg på Sjælland holder åbent hus lørdag den 26. januar.
24. januar 2019 kl. 07:20 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Traditionen tro holder Dansk Limousine Forening åbent hus i en række limousinebesætninger fordelt over hele landet.

I alt 16 besætninger, der varierer i størrelse fra 4 til cirka 65 moderdyr, slår denne gang stalddørene op for besøgende. På Sjælland foregår det lørdag den 26. januar fra kl. 10.00-16.00, hvor der er åbent hus hos tre besætninger.

Alle interesserede - landmænd som forbrugere - er velkomne til at besøge besætningerne. De 16 værter vil vise rundt og fortælle om deres dagligdag med kødkvæg, og hvorfor de hver især har valgt netop limousineracen, der stammer fra Frankrig og er den mest udbredte kødkvægrace i Danmark.

Ved åbent hus-arrangementerne kan landmænd hente inspiration og udveksle erfaringer i stor stil, for ikke to besætninger er ens, og limousinehold kan gribes an på mange måder.

Der er noget at komme efter både for dem, som søger inspiration til arbejdet med dyrene i dagligdagen, for dem som ønsker inspiration til avlsarbejde eller byggeri, og for dem som overvejer at starte op med limousiner helt fra bunden af.

Forbrugerne kan se, hvordan landmændene passer limousinekvægene, der i sidste ende giver oksekød i særklasse til kvalitetsbevidste forbrugere.

På Sjælland er der åbent hos Åhøjgård Limousine ved Arne Brandstrup, Flaskevejen 2, 4270 Høng, Bjørn og Lise Rasmussen, Vådagervej 13, 4250 Fuglebjerg og Rigkær Limousine ved Bonnie og Bent Ludvigsen, Højbjergvej 10, Rettestrup, 4700 Næstved.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her