Annonce
Landbrug

Årets dyrskue blev varmt og tørt

Årets Roskilde Dyrskue endte med et besøgstal på 85.850. Og ledelsen er godt tilfreds med årets dyrskue, der forløb uden problemer. Foto: Denny Michael Jakobsen

Roskilde Dyrskue 2018 blev et særdeles varmt et af slagsen. Besøgsrekorden blev dog ikke slået.

Man kunne ikke klage over vejret under årets Roskilde Dyrskue. Solen stod ned fra en skyfri himmel både fredag og lørdag, mens skyerne først ankom søndag.

Særligt lørdag var velbesøgt med næsten 40.000 gæster, og der var om eftermiddagen en voldsom trængsel forbi de mange stande rundt om på dyrskuepladsen, og der var lange køer for at smage den velduftende mad fra de mange madboder.

Iskioskerne havde i øvrigt også kronede dage, og mange fandt en plads i skyggen, hvor de kunne nyde isen, maden eller en kold øl eller vand.

85.850 besøgte dyrskuet hen over weekenden, hvilket var en anelse mindre end 2017, hvor der var 87.026. Besøgsrekorden blev sat i 2011 med hele 97.085 gæster.

- Vi er rigtig tilfredse med både afviklingen og besøgstallet. Sidste år var fredag en fridag, og det giver altid ekstra besøgende. Der var godt vejr, og både dyr og mennesker holdt heden ud. Vi har været forskånet for større uheld, siger Charlotte Frimer Petersen, dyrskuets sekretariatschef.

Samaritterne hjalp enkelte personer, der fik det dårligt i varmen og skulle have lidt væske, men ellers havde samaritterne et roligt dyrskue. Og det samme gælder politiet, som prioriterede i år at være meget synlige på dyrskuepladsen.

- Politiet har været meget til stede alle dage, og deres tilbagemelding til os har været, at vi har nogle gode gæster, fortæller Charlotte Frimer Petersen.

Gode oplevelser er målet
De mere end 1.600 udstillede dyr var som altid populære hos både store som små. Hvad enten børnene var til heste, kaniner, maskiner, madværksteder, de mange små legepladser eller Tivoli-forlystelser, var der noget for enhver smag.

Børn kunne på første hånd opleve, hvordan dyrene ser ud indeni. I et telt, hvor studerende i veterinærmedicin fra Københavns Universitet viste dissekerede grise frem, rørte børnene rask væk ved grisene og syntes, det var sjovt at røre ved den bløde grisetryne.

Og netop den gode oplevelse er vigtigere end selve besøgstallet.

- Det er ikke så vigtigt, om der kommer et par tusind mere. Målet er at lave et godt dyrskue, hvor gæster og udstillere har en god oplevelse, siger Charlotte Frimer Petersen, som giver sit bud på, hvad dyrskuet 2018 vil blive husket for.

- Jeg tror, dyrskuet vil blive husket for den ekstreme varme og støv. Jeg er glad for, at vi fik udlagt støvbindere inde på pladsen, men vi kunne ikke helt undgå, at det støvede fra vejene uden for pladsen. Og så var det første år, vi havde maskiner i den store ring, det vil vi overveje, om vi skal udvide næste år. Det var også første gang, vi havde debat i forsamlingshuset. Det har vi fået positive tilbagemeldinger på, men det er noget, man lige skal opdage, at der er debat på dyrskuet, forklarer Charlotte Frimer Petersen.

Roskilde Dyrskue er stedet, hvor land og by mødes, som det så fint hedder. Men der er noget om snakken. Mange københavnere havde taget turen til dyrskuet. Landbrugsnyt mødte blandt andet en 3. klasse fra Københavns Nordsvestkvarter, mens de var optaget af de små pattegrise.

- Det er en herlig dag, hvor vi giver nogle dyreoplevelser til børn, som ikke så ofte møder bondegårdsdyr. Det er med til at perspektivere deres begrebsverden, fortæller Jan Bach, lærer for 3. klassen på Grøndalsvængets Skole.

  • dyrskue36
    Årets Roskilde Dyrskue endte med et besøgstal på 85.850. Og ledelsen er godt tilfreds med årets dyrskue, der forløb uden problemer. Foto: Denny Michael Jakobsen
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Annonce
Annonce
Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

112

105 taget i fartkontroller

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase