cookie-og-privatlivspolitik
Business Lolland-Falsters forretningschef for Landbrug og Fødevarer, Steffen Lund.
Business Lolland-Falsters forretningschef for Landbrug og Fødevarer, Steffen Lund.
Foto: Business Lolland-Falster

Landbrugsnyt

AgroTech virksomheder søger mod Lolland-Falster

Internationale start-ups inden for fødevarer og agrotech har for alvor fået øjnene op for Lolland-Falster.
13. december 2019 kl. 06:00 Af Jesper Bøgh

Made in Denmark har længe været et kvalitetsstempel i den internationale fødevarebranche.

Internationale start-ups inden for fødevarer og agrotech har ifølge erhvervsfremmeorganisationen Business Lolland-Falster for alvor fået øjnene op for Lolland-Falster. I deres øjne er Lolland-Falster et attraktivt sted at etablere sig og udvikle deres virksomhed netop inden for landbrug- og fødevareområdet.

- Der er et stort potentiale for vores virksomhed på Lolland-Falster. Det skyldes netværket og de industrielle muligheder, der er i området. I løbet af de næste par uger vil vi forsøge at finde en dansk partner, og lykkes det, er der stor sandsynlighed for, at vi etablerer os i et kontor på Lolland-Falster, fortæller Kristina Locke fra start-up'en SUGAVIDA, der i øjeblikket deltager i acceleratorforløbet, Growth Train.

At Lolland-Falster har opnået en førende position inden for agrotech-området og kan tiltrække internationale virksomheder i vækst, undrer slet ikke Business Lolland-Falsters forretningschef for Landbrug og Fødevarer, Steffen Lund.

- Først og fremmest er Danmark som helhed et stærkt globalt brand, fordi vores landbrugs- og fødevarevirksomheder leverer produkter af høj kvalitet, med stærk sporbarhed og fødevaresikkerhed og ikke mindst til en konkurrencedygtig pris. Lolland-Falster udmærker sig ved at ligge helt i toppen af det stærke, danske brand, fordi vi kan dyrke afgrøder og har udbytteniveauer, som man kun kan drømme om andre steder i Danmark, understreger Steffen Lund, der peger på det forspring, landsdelen har fået fra naturens side.

Annonce

- Noget andet er dét, som har udviklet sig gennem tiderne. Lolland-Falster kan næsten sammenlignes med et Silicon Valley for fødevarevirksomheder. Den lokale landbrugs- og fødevaresektor og den forarbejdende og understøttende agro-industri står for omkring 30 procent af de private jobs på øerne, der i øvrigt er godt beliggende i forhold til eksportmuligheder, siger Steffen Lund.

En anden fordel for start-ups inden for agrotech er de gode muligheder på Lolland-Falster for at søge om støtte til finansiering.

På tredje år kører acceleratoren, Growth Train, der i år fokuserer endnu skarpere på landbrugs- og fødevarevirksomheder.

Derudover har Business Lolland-Falster indgået et samarbejde med investeringsselskabet JBI Equity, der målrettet laver investeringer inden for fødevarebranchen og landbrugsteknologi.

- Traditionelt har landbruget været en tilbagestående sektor for ny udvikling, men der er et ganske betydeligt potentiale for investeringer i sektoren blandt andet med henblik på de nye muligheder inden for kommunikation, teknologioverførsel og produktudvikling, forklarer Kristian Bennetsen, der er Managing Partner & Director i JBI Equity.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

SENESTE NYT

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE