cookie-og-privatlivspolitik
Der er lagt op til et intensivt program, når Agrovi holder planteavlsmøder i Maribo og Hørve 12. marts.
Der er lagt op til et intensivt program, når Agrovi holder planteavlsmøder i Maribo og Hørve 12. marts.
Foto: Arkiv

Landbrugsnyt

Agrovi inviterer til planteavlsmøder

Agrovi holder 12. marts to intensive planteavlsmøder i Maribo og Hørve.
05. marts 2019 kl. 13:20 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce
FAKTA
Planteavlsmøderne foregår 12. marts kl. 9.00-12.00 hos Mertz, Rødbyvej 6 C i Maribo og 12. marts kl. 16.00-18.30 på Idrætsvej 3 i Hørve
Det er gratis at deltage i møderne, hvor alle er velkomne, men tilmelding er nødvendig. Begge møder afsluttes med let bespisning.
Tilmelding på 4822 5200 eller agrovi.dk/events

Agrovi giver på to planteavlsmøder i Maribo og Hørve 12. marts mulighed for at få den sidste nye viden, inden forårstravlheden for alvor tager fat. Programmet er sammensat, så der på få timer både gives mere langsigtet inspiration og små guldkorn, der kan bruges hjemme på bedriften med det samme.

- Vi kommer ikke uden om, at fremtidens planteavl bliver udfordret af mere ekstreme klimaforhold, som vi i landbruget er nødt til at forberede os på. Vi så et 2017, som var meget vådt, et 2018 der var meget tørt, og nu ser det ud til, at foråret 2019 har meldt en endog meget tidlig ankomst. Rent praktisk kommer vi til at forholde os til, at klimaet har ændret sig. Samtidig skal vi også kunne imødekomme de stigende krav til en mere bæredygtig produktion, siger Hans Henrik Fredsted.


Vi skal være på forkant

- Jeg så helst, at vi var på forkant med løsningerne, før vi bliver mødt med påbud og krav, der kan være svære og omkostningstunge at opfylde, forklarer Hans Henrik Fredsted.

- Vi skal finde den rette balance mellem hensyn til klima, miljø, natur og landbrug, uden at vi går på kompromis med udbytte og økonomisk bæredygtighed. Et sted at starte, er at se på vores dyrkningspraksis og afgrødevalg - her er der mange nye muligheder, tilføjer han.

Derfor går Agrovi på planteavlsmøderne i dybden med fordelene og forskellene på dyrkningssystemerne pløjning, pløjefri og Conservation Agriculture, og præsenterer resultaterne fra projektet Grønne Marker og Stærke Rødder, ligesom der ses nærmere på den gødningsmæssige værdi af de flotte efterafgrøder i 2018.

Bundlinjen er også i fokus, og her får deltagerne indsigt i hvad og hvilke prioriteringer, der bringer de bedste planteavlere i front.

Blandt indlægsholderne er landmand og planteavlskonsulent Søren Ilsøe, som i mange år har praktiseret og rådgivet om Conservation Agriculture, planteavlskonsulenterne David Dresen og Kristian Thomsen samt Agromarkets-ekspert Elisabeth Skadhauge. Økonomikonsulent Jens Bjerre Toksvig fortæller om driftsøkonomi, ligesom der er taletid til kundecheferne Lars Møller Andersen og Ulrik Goth.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce