cookie-og-privatlivspolitik
Agrovi-direktør Niels Peter Ravnsborg (tv.) modtog på årets generalforsamling Landboprisen 2019 af formand for Nordsjællands Landboforening Lars Jonsson (th.) for sin store arbejdsindsats, energi, positivitet og engagement.
Agrovi-direktør Niels Peter Ravnsborg (tv.) modtog på årets generalforsamling Landboprisen 2019 af formand for Nordsjællands Landboforening Lars Jonsson (th.) for sin store arbejdsindsats, energi, positivitet og engagement.
Foto: Denny Michael Jakobsen

Landbrugsnyt

Agrovi øger omsætningen

Agrovi får flere kunder og lander fin omsætningsfremgang i 2018-resultatet.
29. marts 2019 kl. 09:10 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Agrovi, som er Nordsjællands Landboforenings rådgivningsvirksomhed, er begyndt at høste frugterne af udvidelsen med nye afdelinger rundt om på Sjælland.

Virksomheden, der har afdelinger i Hillerød, Ringsted, Nørre Alslev og Tuse Næs, kom ud af 2018 med et overskud på 433.000 kr., hvilket er en fremgang på 2,9 mio. kr. i forhold til 2017. I årsresultatet er medregnet udbetalte medlemsrabatter på 878.000 kr.

- Vi har igennem 15 år betalt 5 procent af omsætningen tilbage til jer medlemmer, det svarer til op imod 15 mio. kr., fortalte Agrovi-direktør Niels Peter Ravnsborg.

Det gode resultat i Agrovi skyldes først og fremmest en omsætningsfremgang på 3,1 mio. kr. fra 2017 til 2018. Vel at mærke uden at personaleomkostningerne er steget og uden prisstigninger.

- Omsætningsfremgangen går stort set direkte på bundlinjen, da personaleomkostningerne er stort set de samme. Så det er jeg ganske godt tilfreds med, sagde Niels Peter Ravnsborg.


Flere kunder

Agrovi har i det forløbne år fået over 225 nye regnskabskunder og over 100 nye planteavlskunder.

- Vi står nu i en situation, hvor vi har fire kontorer, der er full-line, og vi kan flytte kompetencerne hen, hvor behovet er, fortalte direktøren.

Agrovi har dog fokus på forsigtighed på debitorer i regnskaberne, hvor der er hensat 700.000 kr. til eventuelle tab.

- Når vi se på de realiserede tab i 2018, er de dog kun på 48.000 kr., konstaterede han.

- I 2019 budgetterer vi med et resultat på 705.000 kr. Det virker måske ikke voldsomt ambitiøst, men vi har behov for at konsolidere vores forretning, fortsatte han.

- Vores kernefortælling er, at vi vil levere den bedste løsning på jorden, og det har givet en positiv genlyd og stor interesse i markedet. Det kræver nærhed og ikke mindst nærvær. Det kan vi ikke indfri fra et stort mausoleum midt på Sjælland. Vi er nødt til at være til stede rundt om på Sjælland, forklarede Niels Peter Ravnsborg.


Færre medlemmer

Nordsjællands Landboforening har som i andre landboforeninger et faldende medlemstal. Foreningen havde ved udgangen af 2018 782 aktive medlemmer, hvilket er en nedgang på 4,7 procent i forhold til året før. Derfor vil foreningen igangsætte flere initiativer for at blive mere synlige over for den næste generation og nye, som flytter på landet. Samtidig vil man forsøge at tiltrække kunder inden for andre erhverv end landbrug.

Årsresultatet for Nordsjællands Landboforening lander på et minus på 121.000 kr. Resultatet skal ses i lyset af, at der ikke er udloddet overskud fra Agrovi i regnskabsåret. Sidste år blev der udloddet 300.000 kr. Samtidig er der afsat 89.000 kr. som skat af årets resultat på grund af reguleringer i den udskudte skat som følge af Agrovis overskud i 2018.


Direktør modtog landbopris

Niels Peter Ravnsborg modtog tillige på generalforsamlingen Landboprisen 2019 af formand for Nordsjællands Landboforening, Lars Jonsson.

- Du er en Duracell-kanin og har en energi, så vi andre har svært ved at følge med. Du kaster mange bolde op i luften, du er en ildsjæl, og du vender tingene på hovedet og ser dem fra en anden vinkel.

- Der skal nogle store bump til på vejen for at stoppe dig, og det så vi ikke mindst, da du var igennem din kemokur i 2017, hvor du troligt passede dit arbejde hver dag uanset, hvor dårligt du havde det. Du havde besluttet, dette var et bump på vejen, der bare skulle overstås. Din vilje og evne til at se det positive i alt og finde de gode løsninger, også selv om der er meget modvind på cykelstien fortjener kæmpe respekt. Dit engegement og fremsynethed omkring driften af Agrovi gør, at du om nogen fortjener Landboprisen 2019, sagde Lars Jonsson og overrakte prisen til en tydeligt rørt Niels Peter Ravnsborg.

- Tusind tak, jeg forstår nu, hvorfor jeg ikke vidste, hvem der skulle have landboprisen i år, sagde han.

Formålet med Nordsjællands Landboforenings pris er at sætte fokus på initiativer, der udfolder sig inden for landboforeningens medlemsområde. Ved uddelingen bliver der lagt vægt på, at prismodtageren har taget initiativ til nye produkter som kommer andre til gavn eller at vedkommende har ydet en stor indsats for fællesskabet, landbokulturen og udviklingen i landdistrikterne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her