cookie-og-privatlivspolitik
Bisonerne på Bornholm skal have mere plads at boltre sig på. Derfor skal Naturstyrelsen nu finde finansiering til at udvide indhegningen.
Bisonerne på Bornholm skal have mere plads at boltre sig på. Derfor skal Naturstyrelsen nu finde finansiering til at udvide indhegningen.
Foto: Jan Knudsen

Landbrugsnyt

Bisoner bliver hvor de er

Turister og bornholmere kan også i fremtiden opleve bisonerne i Almindingen. Regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om at gøre forsøgsordning permanent.
28. november 2018 kl. 14:32 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Der skal også i fremtiden være bisoner i Almindingen. Regeringen og Dansk Folkeparti har besluttet, at bisonprojektet bliver gjort permanent.

Samtidig er det besluttet, at Naturstyrelsen skal undersøge muligheden for at finde finansiering til at udvide indhegningen fra de nuværende to kvadratkilometer til minimum otte, så bisonerne kan få mere plads at boltre sig på.

- Bisonerne er enestående dyr til at skabe en mere mangfoldig natur med plads til forskellige andre dyre- og plantearter. Samtidig er bisonerne hurtigt blevet en turistmagnet på solskinsøen og er med til at give både turister og lokale en helt unik naturoplevelse. Derfor er det også helt naturligt, at vi har valgt at fortsætte bisonsuccesen på Bornholm, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.


Projekt begyndte i 2010

Bisonprojektet kom til verden i 2010, hvor Venstre, Det Konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti blev enige om, at den europæiske bison skulle genudsættes i den bornholmske natur.

De første syv bisoner fra naturskovsområder i Polen blev udsat på et 200 hektar stort område i 2012 som en forsøgsordning.

Bestanden er siden vokset, og dyrene trives i Almindingen.

Ordførerne fra aftalepartierne glæder sig over, at bisoner også fremover vil være en del af dansk natur:

- Det giver rigtig god mening at fortsætte ordningen, som både gavner naturen og dansk turisme. Bisoner er med til at bevare og skabe en natur med mange forskellige levesteder. Derfor er Dansk Folkeparti glade for at kunne være med til at fortsætte en succeshistorie, siger miljøordfører Pia Adelsteen (DF).


Bisoner i urørt skov

Hvis det lykkes at finde finansiering til at udvide indhegningen, vil det skabe et stort sammenhængende naturområde, der blandt andet vil omfavne en stor del af de områder, som netop er blevet udpeget til urørt skov som led i Aftalen om Naturpakken fra 2016.

- I Det Konservative Folkeparti er vi begejstret over, hvor effektive bisonerne har vist sig at være til at skabe dynamik i naturen og give større naturoplevelser. Jeg håber, at det lykkes at finde finansiering til at udvide indhegningen, så bisonerne kan komme et større naturområde til gavn, siger miljøordfører Erik Lund (K).

Naturstyrelsen skal nu forsøge at finde finansiering til at udvide hegnet. Lykkes det ikke, kan bisonerne leve videre i deres nuværende indhegning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her