cookie-og-privatlivspolitik
Ved at gennemføre et kursus kan man som landmand blive autoriseret muse- og rottebekæmper på sin erhvervsejendom, hvis privat bekæmpelse er tilladt i den kommune, man bor i.
Ved at gennemføre et kursus kan man som landmand blive autoriseret muse- og rottebekæmper på sin erhvervsejendom, hvis privat bekæmpelse er tilladt i den kommune, man bor i.
Foto: Arkiv

Landbrugsnyt

Bliv autoriseret i at bekæmpe rotter og mus

På kursus kan landmænd blive autoriseret til selv at stå for bekæmpelsen af rotter og mus på ejendommen.
30. januar 2019 kl. 08:51 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Det er nu blevet muligt for landmænd og andre selvstændige erhvervsdrivende at bekæmpe rotter og mus på egen erhvervsejendom.

Derfor har Østdansk Landboforening indgået et samarbejde med landets eneste certificerede udbyder af R2-autorisationskurser.

En R2-autorisation giver adgang til at indkøbe, opbevare og anvende en række bekæmpelsesmidler til bekæmpelse af rotter og mus på egen erhvervsejendom - i kommuner, hvor privat bekæmpelse er tilladt.

Autorisationen opnås ved at gennemføre et 1-dags kursus og bestå den tilhørende prøve. Kurset varer 7 timer inkl. den afsluttende prøve, som skal beståes. R2-autorisationen er gyldig i højst 5 år, men kan herefter fornyes ved gennemførelse af et opfølgningskursus.

Østdansk Landboforning holder kursus den 26. marts kl. 9.00 - 16.00 på Center Allé 6, 4683 Rønnede.

Interesserede kan tilmelde sig på ostdank.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her