cookie-og-privatlivspolitik
På en demonstrationsdag med workshop kan man stifte nærmere bekendtskab med den meget omtalte præcisionssprøjtning.
På en demonstrationsdag med workshop kan man stifte nærmere bekendtskab med den meget omtalte præcisionssprøjtning.

Landbrugsnyt

Bliv klogere på præcisionssprøjtning

Få viden om, hvordan du kommer i gang med præcisionssprøjtning på gratis demonstrationsdag hos firmaet Datalogisk.
11. oktober 2018 kl. 12:45 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Hvad indebærer præcisionssprøjtning, hvad får landmanden ud af det, og hvordan kommer han i gang?

Der er i de seneste år udviklet mange forskellige teknologier, som kan benyttes til at øge præcisionen ved sprøjtning af kulturarealer. Desværre er der mange i landbrugserhvervet, som kun har sporadisk kendskab til teknologierne og deres potentialer. 

- Den manglende viden og forplantning blandt landmænd og konsulenter kan bl.a. føres tilbage til, at mange virksomheder lancerer deres teknologier og produkter individuelt, hvilket gør det svært for brugerne at danne sig et overblik og forstå brugen i den rette sammenhæng, fortæller Birger Hartmann fra Datalogisk og fortsætter:

- Derved mistes også muligheden for at forstå, hvilken positiv effekt der kan opnås ved en præcis anvendelse af sprøjtemidler - både i forhold til landbrug og miljø, men i sidste ende også når det gælder landmandens bundlinje.


Demonstrationsdag

En række demonstrationsdage kombineret med workshop, hvor emnet præcisionssprøjtning trækkes helt ned på jorden, skal bidrage til at afhjælpe problemstillingen og den manglende viden. Flere virksomheder vil i en sammenhæng vise, hvordan landmanden kan udføre præcisionssprøjtning ved brug af enkle værktøjer, som allerede findes på markedet.

Deltagerne får selv lov til at prøve teknologier af og får dermed praktisk erfaring med hjem. Målgruppen for arrangementerne er landmænd, sprøjteførere og planteavlskonsulenter.

Der er fire gratis demonstrationsdage rundt om i landet. På Sjælland og øerne er det onsdag den 31. oktober kl. 9.00-14.00 hos Datalogisk, Stubbekøbingvej 41, 4840 Nørre Alslev. Tirsdag den 6. november kl. 9.00-14.00 er der demonstrationsdag på Dalum Landbrugsskole, Spanget 7, 5600 Faaborg.

Projektet er en del af Miljøstyrelsens initiativ omkring udbredelse af og kendskab til teknologien bag præcisionssprøjtning på markerne.

Samarbejdspartnere i projektet er: Fieldsense, AgroIntelli, IPMConsult, Danfoil, Seges og Datalogisk.

Du kan se hele programmet og tilmelde dig på datalogisk.dk/demonstrationsdag/KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce