cookie-og-privatlivspolitik
Ved årets pralemiddag i Hubertushuset har jægerne mulighed for at blære sig med morgenens skuddræbte buk og få en snak med andre bukkejægere.

4

Billeder

Ved årets pralemiddag i Hubertushuset har jægerne mulighed for at blære sig med morgenens skuddræbte buk og få en snak med andre bukkejægere.

Landbrugsnyt

Bukkejagt og pralemiddag

16. maj skydes bukkejagten i gang, og det markeres med en "pralemiddag" i Hubertushuset i Benløse ved Ringsted, hvor den smukkeste, største, første og mest abnorme buk bliver kåret.
09. maj 2019 kl. 09:07 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Det er almindeligvis ikke så velset at gå og prale. Men 16. maj må jægerne gerne "prale", når Sjællands største jagt- og fritidsbutik Hubertushuset i Benløse ved Ringsted holder pralemiddag i forbindelse med, at årets bukkejagt skydes i gang.

Ved pralemiddagen kan jægerne sammenligne deres bukke og få en god snak med andre heldige/dygtige bukke-jægere fra hele Sjælland. Samtidig bliver den smukkeste, største, første og mest abnorme buk kåret. Og traditionen tro er det de fremmødte, der kårer vinderne.

Idéen med en pralemiddag opstod, da mange jægere på Sjælland ikke havde et sted at samles med deres skudte bukke på den første bukkejagtsdag den 16. maj. Mange jagtforeninger rundt omkring var godt "booket", og derfor besluttede Hubertushuset, at der måtte gøres noget.

- Den første bukkejagtsdag er speciel, og alle jægere ønsker at dele deres gode oplevelse med andre jægere, hvad enten de selv har skudt en buk eller blot vil se og høre en god historie fra en anden jæger, som har været "heldig", som det nu hedder sig, fortæller Mark Kuburovic, direktør i Hubertushuset, som med 1.200 kvadratmeter inklusiv bøssemagerværksted er den største jagt- og fritidsbutik på Sjælland.

Hubertushuset havde sidste år 50-års jubilæum. Erik og Jytte Jensen åbnede butikken i august 1968, og i dag har døtrene Bettina Hansen og Birgitte Nielsen taget over, mens Mark Kuburovic er direktør for butikken, der har cirka 20.000 varenumre i sortimentet.

Under pralemiddagen sørger Hubertushuset for øl, vand, kaffe og mad til de mange sultne jægere, der har været på jagt siden solopgang. Der bliver derfor typisk serveret en god gang "jægergryde" eller lignende.

Samtidig er der som regel livlig aktivitet i jagtbutikken, ligesom indskydningsbanen er åben, da der ofte er brug for at få justeret riflens kikkert, skud mm.

- Alle jægere er inviteret, og mange kører gerne langt for at være med. Der plejer i gennemsnit at være ca. 100-150 jægere samlet på gårdspladsen og 30-35 medbragte skudte bukke, så stemningen er i top, og vi glæder os til endnu en gang at invitere indenfor, siger Mark Kuburovic.

Pralemiddagen foregår torsdag d. 16. maj kl. 11.00-14.00 hos Hubertushuset, Roskildevej 239, Benløse, 4100 Ringsted

Du kan se hele dagens program på hubertushuset.comKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her